ACPV i altres entitats es concentren aquest dilluns contra la sentència a Alacant, València, Castelló i Gandia

Guardar

proces
proces

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i altres entitats es concentraran en la vesprada d'aquest dilluns en protesta per la sentència sobre 'el procés', en les localitats de València, Alacant, Castelló i Gandia, en entendre que en el judici als líders independentistes a la presó s'ha mostrat "àmpliament" que els presos "no han comés cap delicte".

Les concentracions se celebraran les 19.00 hores en la Plaça de l'Ajuntament de València i davant de l'estació de Renfe d'Alacant i a les 20.00 hores enfront de l'Ajuntament de Castelló i Gandia. La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i Espai de Trobada per la Llibertat també s'han sumat a aquestes protestes.

ACPV ja va anunciar el dissabte que convocaria una protesta quan el Tribunal Suprem fera pública de manera oficial la sentència sobre 'el procés' si condemna als nou líders independentistes a la presó.

Per part seua, segons Dret a Decidir, "el futur de Catalunya correspon decidir-lo a la seua ciutadania" i, sobre aquest tema, considera que en aquest judici "no sols s'ha jutjat a unes persones concretes sinó a tot un poble i el dret a decidir sobre les seues vides".

La Sala penal del Tribunal Suprem ha condemnat a 13 anys de presó al líder d'ERC i exviceprident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, pels delictes de rebel·lió i de malversació de fons públics.

Per part seua, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que en el moment de produir-se els fets jutjats eren respectivament els líders de l'ANC i Òmnium Cultural han sigut condemnats a 9 anys de presó. La exvicepresidenta del Parlament, Carmen Forcadell, ha sigut condemnada a 11 anys i mig de presó.

Destacats