Acord de col·laboració entre Visit València i Predif per a avançar en matèria d'accessibilitat turística

Sota la premissa d'"Un Turisme Accessible per a tots", el conveni busca que les persones amb necessitats d'accessibilitat puguen gaudir de la destinació turística

Guardar

El regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament i president de Visit València, Emiliano Garcia, i el director general de PREDIF, Nacho Osorio
El regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament i president de Visit València, Emiliano Garcia, i el director general de PREDIF, Nacho Osorio

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano Garcia, i el director general de PREDIF, Nacho Osorio, han ratificat un acord de col·laboració pel qual les entitats es comprometen a treballar conjuntament per fer de València una destinació "per a tots i totes". A la signatura també han assistit Antonio Bernabé, director de Visit València, Teresa Navarro, presidenta de PREDIF CV i Miguel Carrasco, director de l'àrea de Turisme Accessible de PREDIF.

Durant l'acte de signatura, García ha afirmat que "este conveni no només és necessari, sinó que es converteix en obligatori, perquè València continue treballant per l'accessibilitat turística per a qualsevol turista siga com siguen les seues necessitats". Així mateix, ha afegit que, "la ciutat ha avançat molt en aquesta matèria. De fet, aquesta mateixa setmana hem rebut per part de la Comissió Europea el reconeixement com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022, sent un dels 4 pilars valorats l'Accessibilitat Turística. Aquest reconeixement és una mostra de la nostra decidida aposta per impulsar projectes que promoguen i fomenten el desenvolupament del turisme innovador, sostenible i inclusiu".

"Este conveni és un pas més en el desenvolupament del turisme accessible a la ciutat de València, l'any en la qual ha sigut triada Capital Europea del Turisme Intel·ligent", ha explicat Miguel Carrasco, director tècnic de l'Àrea d'Accessibilitat Universal, Turisme i Cultura Inclusiva. "Des de PREDIF, amb aquesta col·laboració, aportem la nostra experiència per a fer de València un referent en turisme accessible tant per a les persones que la visiten com per a les que residisquen a la ciutat", ha afegit.

A través d'aquest acord Visit València i Predif es comprometen a treballar conjuntament per a millorar l'acolliment dels visitants amb diferents necessitats d'accessibilitat turística dels entorns, productes i servicis turístics de València. Sota la premissa d'"Un Turisme Accessible per a tots", el conveni busca que les persones amb discapacitat i amb altres necessitats d'accessibilitat puguen gaudir de la destinació, igual que la resta de la població.

El conveni gira al voltant de tres eixos fonamentals. El primer d'ells, desenvolupar el programa d'accions específiques per a fer de València una destinació per a tots i totes com, per exemple, una Guia d'Accessibilitat que servisca de referència a les empreses turístiques. El segon camp d'actuació del conveni se centra en l'assessoria en accessibilitat universal en turisme MICE a València, per a treballar en el desenvolupament de jornades, congressos i esdeveniments que complisquen amb els requisits de l'accessibilitat universal. En aquest segon punt s'inclouen accions de sensibilització, formació als organitzadors, plantilla i/o tècnics de promoció de la destinació.

Finalment, Visit València i PREDIF abordaran conjuntament els indicadors vinculats a accessibilitat de cara a les auditories que Segittur desenvolupa en relació a les Destinacions Turístiques Intel·ligents.

 

 

Destacats