Aconsegueixen suspendre en tres mesos 41 desnonaments a València

Isabel Lozano recorda que "cal contindre la situació d'expulsió del veïnat que estan generant alguns fons d'inversió amb una moratòria per a l'adquisició de blocs d'edificis sencers"

Guardar

Diverses persones expressen el seu rebuig al desnonament d'una família
Diverses persones expressen el seu rebuig al desnonament d'una família

La regidora de Vivenda de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha donat a conèixer que l’Oficina pel Dret a la Vivenda ha aconseguit suspendre fins a 41 desnonaments a la ciutat de València només en els seus primers tres mesos de funcionament. A més, ha gestionat huit 8 reubicacions, 19 mediacions entre propietaris i habitants, 174 assistències a advocats d’ofici, 30 inscripcions al registre de l’Entitat valenciana d'habitatge i sòl de persones que no poden fer-ho de manera autònoma, 151 comunicacions amb els jutjats i 108 enviaments d’informes de vulnerabilitat a jutjats en el marc de procediments judicials.

Els districtes més afectats per estes problemàtiques de vivenda ateses a l'oficina són els de Poblats Marítims, Quatre Carrers, Els Orriols, Jesús, Patraix, Olivereta i La Saïdia. De les 372 assessories presencials realitzades durant este temps, 211 han sigut usuàries dones i 107 usuaris homes. Els problemes més habituals que han arribat són entitats bancàries o fons d'inversió que no volen renovar el lloguer o proposen un increment del mateix que les persones llogateres no poden assumir.

En eixe sentit la regidora Isabel Lozano ha dit que “es confirmen algunes de les amenaces que ja havíem detectat com que quasi el 30% de les persones que acudixen a l’oficina tenen situacions de dificultat per a pagar el lloguer en el cas dels contractes amb particulars; i que el 22% tenen a vore amb els lloguers no renovats o les pujades inassolibles del lloguer per a les famílies en el cas dels contractes amb les entitats bancàries o fons voltor.”

Així, Lozano ha criticat que les entitats financeres i els fons voltor tenen una gran responsabilitat en estes situacions i ha denunciat les seues “pràctiques agressives cap a la ciutadania”. Lozano ha assegurat que “des del govern municipal assistim amb preocupació a esta realitat i per això des de la regidoria de Vivenda hem plantejat fer junt amb la delegació d’Urbanisme una moratòria per a que no se puguen donar les situacions d’expulsió del veïnat que estem veient quan se compra un edifici residencial per a dedicar-lo a altres usos”.

Des de l’Oficina pel Dret a la Vivenda es posa com a exemple “Promontoria Coliseum”, una Real State que gestiona propietats del Banc Sabadell, amb la qual no ha resultat possible cap tipus de mediació amb l’Ajuntament de València. Finalment, cal destacar que l’Oficina ha començat també un servici de recerca de lloguers assequibles per a les persones usuàries del servici que ha començat a funcionar ja.


 

Destacats