Com aconseguir a València l'Abonament Jove de Transport Gratuït pas a pas

Amb aquest abonament, viatjaràs gratis en Metrovalencia, MetroBus i EMT fins al 15 de gener

Guardar

Joves accedint a Metrovalencia
Joves accedint a Metrovalencia

Si eres menor de 30 anys, estàs de sort. La Generalitat ha llançat un Abonament Temporal Jove de Transport Gratuït amb el qual podràs viatjar completament gratis en Metrovalencia, MetroBus i EMT fins al 15 de gener de 2023. Una mesura que es complementa amb les altres iniciatives posades en marxa per a combatre la inflació i fomentar la mobilitat sostenible, com el descompte addicional del 30% en el transport públic per a la resta de persones usuàries.

I és que cal recordar que, al llarg d'enguany, la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l'àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig fins a agost; i aplica un descompte addicional d'un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre.

En aquest sentit, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assenyalat que, ara, la mesura "té com a objectiu ajudar a la població jove que depén molt del transport públic en el seu dia a dia, alleujant, així, la butxaca de moltes famílies". Per això, la Generalitat també està finançant el 50% del transport urbà, per a les persones menors de 30 anys, de tots aquells ajuntaments que es vulguen sumar.

Una estación de Metrovalencia
Una estació de Metrovalencia

Així, si encara no tens el teu Abonament Jove per a viatjar gratis en el transport públic de València, t'informem de com aconseguir-ho pas a pas:

1. Accedeix a la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es) amb un document d'identificació i una adreça de correu electrònic.

2. A partir d'aquest dilluns, 17 d'octubre, en la mateixa web de Metrovalencia, ja es pot sol·licitar la cita prèvia per a recollir el títol de manera presencial. Per a això, s'haurà de presentar el document identificatiu i el resguard de la cita (impresa o digital).

Aquesta solució s'ha pres per part d'FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s'ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d'aquest abonament, del qual poden beneficiar-se més d'1,5 milions de persones de la Comunitat Valenciana.

3. L'abonament es podrà recollir els dies laborables, de dilluns a divendres, en els següents punts de València: CAC Benimaclet; Albereda; Àngel Guimerà (eixida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats - Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Montcada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l'Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a institut I.E.S. Lluís Vives).

"Amb aquesta iniciativa, la Generalitat Valenciana vol acostar a la població jove el transport públic per a generar hàbits sostenibles i avançar en la lluita contra el canvi climàtic, construint ciutats més descarbonitzades. I per a això, és necessari fomentar l'ús del transport públic", ha explicat la consellera Rebeca Torró.

Més detalls sobre l'Abonament Jove de Transport Gratuït

Aquest abonament és unipersonal, i serà vàlid fins al 15 de gener de 2023. Es podrà utilitzar per a desplaçar-se amb Metrovalencia per les zones ABC, MetroBus, EMT, TRAM d'Alacant i Castelló, així com autobusos urbans que se sumen a la iniciativa, sense límit de viatges.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartó, però és personal i intransferible, ja que ha d'anar associada a un document d'identitat. Aquesta nova targeta temporal és independent a qualsevol altra mena d'abonament.

Destacats