‘Ací crema el cor d’una falla’: el missatge que arriba a tota València

Aquesta frase pintada apareix en els encreuaments de carrers on es solen plantar les falles

Guardar

Ací crema el cor d'una falla tornarem
Ací crema el cor d'una falla tornarem

‘Ací crema el cor d’una falla’. Amb aquesta frase, més el simbòlic ‘Tornarem’, s'ha alçat la ciutat de València en els encreuaments de carrers i places on de manera habitual solen plantar-se les Falles. En la matinada del diumenge a dilluns, membres de la Junta Central Fallera (JCF) es van posar a la feina en una acció plena de simbolisme per a recordar els espais que, tal dia com hui, 15 de març, haurien de formar part d'una bullícia de persones.

A hores d'ara del mes de març -el 'mes de les Falles’ a València- les falles grans estarien ultimant els preparatius per a deixar-les perfectament plantades, mentre que les infantils estarien des de les huit del matí rebent la visita del jurat. Tanmateix, la situació actual de pandèmia no permet que això ocórrega de nou, igual que l'any passat.

Segons el missatge oficial de la JCF, les frases pintades en aquests encreuaments de carrers volen "fer al·lusió al fet que en aqueix punt deixem depositades les nostres il·lusions i els nostres cors cada mes de març. Allí tenim el cor encés, com a comissió i com a Falla. Allí plantem i allí cremem, iniciem i posem final al cicle faller i allí ressorgirem. Perquè continuem amb força, amb passió".

La JCF ha hagut de reinventar-se i aquesta pintada és, juntament amb el peveter, de les accions més visibles de les Falles Virtuals per part d'aquesta entitat. A més, l'organisme faller va explicar ahir que "les periòdiques apagades de la flama es deuen a motius de seguretat quan fa vent". Des que està instal·lat, el peveter s'encén i apaga periòdicament.

Destacats