À Punt Mèdia retransmetrà el recital de Joaquín Achúcarro en homenatge a José Iturbi

Serà demà, en diferit, gràcies al conveni signat entre el Palau de la Música i À Punt Mèdia

Guardar

Achúcarro recital 28-11. Foto Live Music Valencia
Achúcarro recital 28-11. Foto Live Music Valencia

El Palau de la Música va programar el passat 28 de novembre, dins de l'abonament de Tardor de l'auditori valencià, un recital del pianista Joaquín Achúcarro que va estar dedicat a José Iturbi amb motiu del 125 aniversari del seu naixement i que serà retransmés demà diumenge 3 de gener en diferit per À Punt Mèdia. D'aquesta manera, a les 11.15 hores es podrà veure per À Punt Televisió este recital amb obres de Frederick Chopin, Franz Liszt, Claude Debussy i George Gershwin.

Es tracta de la segona vegada que la televisió pública valenciana retransmet un concert de la programació del Palau de la Música, i el segon dels compromisos de l'acord de col·laboració signat entre l'Organisme Autònom Municipal del Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València (OAM) i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC).

Tal com ha manifestat la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, "després del gran començament d'aquest acord retransmetent en diferit el concert de l'Orquestra de València amb motiu del 9 d'Octubre, ara en record a José Iturbi, acostem a les llars valencianes el magisteri d'un dels nostres grans i més reconeguts pianistes internacionals com és Joaquín Achúcarro". "Encetem doncs aquest il·lusionant 2021" ha afegit la regidora, "de la millor manera possible, amb la màgia de la música amb majúscules i amb l'esperança i la certesa que aquest recital meravellarà a totes i tots, i ens permetrà acostar-nos un poquet més no sols a la figura del seu intèrpret Joaquin Achúcarro, tan estimat pel públic valencià i tan arrelat a la nostra terra, sinó que també ens permetrà acostar-nos a la figura del pianista valencià José Iturbi, qui va ser capaç de brillar per tot el món i acostar la música clàssica a milions de persones amb els seus multitudinaris concerts i amb les seues interpretacions en les pel·lícules de la Metro Goldwyn Mayer".

Per la seua part, el director general d'À Punt Mèdia, Alfred Costa, ha afirmat que "programar un concert de Joaquín Achúcarro és un regal per a tots els melòmans de la Comunitat Valenciana i si afegim que es tracta de l'homenatge que Achúcarro va retre a José Iturbi, estem parlant de la voluntat d'À Punt per a sumar-se, de la mà del Palau de la Música, a la celebració de l'any Iturbi". En aquest sentit, Costa ha afegit que "els mitjans públics tenim la responsabilitat de recuperar, per a les actuals generacions, aquelles figures artístiques que més projecció internacional han tingut al llarg del segle XX".

Cal recordar que Achúcarro ha tocat en nombroses ocasions al Palau de la Música i amb l'Orquestra de Valencia, debutant amb ella precisament amb Iturbi, un dels seus mentors, en la gira realitzada per a recaptar fons a favor dels damnificats per la riuada del Túria el 1957. Demà, doncs, el públic podrà veure i escoltar el recital de Joaquín Achúcarro al Teatre Principal el 28 de novembre, que va coincidir exactament amb el dia del naixement de José Iturbi, 125 anys enrere. Amb el títol (València 28-XI: 1895-2020) el concertista bilbaí, va interpretar algunes de les obres més populars i admirades del repertori d'Iturbi com són el "Clar de lluna" de Claude Debussy, els "Tres preludis" de George Gershwin, el "Liebestraum núm. 3" de Franz Liszt, i la "Fantasia Impromptu" i "Polca en la bemoll major, op. 53" de Frédérick Chopin, entre altres.

El director del Palau, Vicent Ros, ha manifestat respecte a este conveni que "està sent molt profitós per a les dos institucions, ja que no sols es limita a concerts i recitals de la nostra programació, sinó que a més dóna cobertura a altres cicles que produïm i impulsem des del Palau, com són el de "Pop, Rock..., al Palau" i "Jazz a poqueta Nit" a l'Espai Tarongers i "Menut Palau" i els exitosos concerts de "Cambra al Palau", que desenvolupem a l'Almodí".

Arxivat a:

Destacats