La temporada nadalenca és una de les etapes més favorables per als locals d'oci de la ciutat de València. Després d'una xicoteta disminució de l'activitat a causa de la DANA i les seues greus conseqüències, estos negocis busquen un repunt durant les festivitats. La Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (FOTUR) en col·laboració amb l'Associació d'Oci València Nightlife han elaborat un estudi sobre les previsions en esta mena d'establiments per a l'època de Nadal.
Un primer criteri de la investigació atén l'obertura en les dates clau. Analitzant esta dada, s'ha conclòs que els locals d'oci en la capital prioritzar obrir les seues portes al públic en aquells horaris i dies on s'estima que acudix una major afluència de públic. Exemples d'això són Nit de Nadal i Nit de Cap d'Any.
De fet, la nit del 24 de desembre, el 54,5% dels negocis va realitzar la seua activitat, mentre que per a la del 31 de desembre, es preveu que el 86,4% dels locals opte per obrir. Per contra, existix una tendència al tancament en dates o moments del dia de menor rellevància comercial, com la vesprada de l'últim dia de l'any o l'1 de gener. Així, per al dia d'Any Nou, el 68,2% dels locals romandran clausurats.
D'altra banda, cal destacar un fenomen important quant al perfil del públic, i este és el predomini dels visitants de caràcter local. Més del 36% dels assistents a locals d'oci valencians durant l'època nadalenca pertanyen a la mateixa Comunitat Valenciana. Li seguix de prop el públic nacional, amb un 31,8%. Finalment, els visitants internacionals suposen el 18,2%.
Reivindicacions del sector per al 2025
L'àmbit de l'oci a la ciutat de València insta al govern local que aprove una sèrie de demandes al llarg del pròxim any per a millorar la situació del sector. La primera petició realitzada és l'elaboració d'una normativa quant als espectacles públics perquè estos s'adapten a les noves realitats emergents i l'àmplia oferta d'activitats d'entreteniment.
D'altra banda, s'ha reivindicat la modificació de les normatives acústiques, especialment les ordenances de contaminació del so a la ciutat. Així, demanen que es revisen les mesures restrictives de les Zones Acústicament Saturades (ZAS) i s'impulse un pla general d'oci que garantisca un urbanisme sostenible.
Una altra de les peticions és la permissió de l'aparcament en els carrils bus de València a partir de les 22.00 o les 23.00 hores. Respecte al transport, també han demandat que es faciliten nous serveis de transport públic durant els caps de setmana i festius en horari nocturn, amb l'objectiu de millorar la mobilitat i garantir la seguretat.
Finalment, i en un context més genèric, el sector de l'oci reivindica la importància que l'Ajuntament habilite un espai destinat a l'oci i els festivals a la ciutat. La meta amb esta proposta és situar a la capital dins del panorama musical internacional.