4.000 apartaments turístics irregulars a València: Catalá anuncia una ordenança per a la seua regulació

L'alcaldessa de València ha assenyalat que és "prioritari" llançar una ordenança i un pla d'inspecció per a acabar amb els apartaments turístics irregulars

Guardar

Dos blocs d'habitatges al centre de València
Dos blocs d'habitatges al centre de València

El problema dels apartaments turístics continua estant a l'ordre del dia a la ciutat de València. De fet, s'han comptabilitzat un total de 4.000 apartaments turístics irregulars que no només generen problemes de convivència veïnal, sinó que a més, contribueixen a tensar zones de la ciutat i a elevar el preu dels lloguers.

Per a combatre-ho, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat que considera "prioritària" la creació d'una ordenança per a la seua regulació, però també la posada en marxa d'un pla d'inspecció per a "acabar amb aquestes irregularitats". En aquest sentit, ha deixat clar que "aquests apartaments no han de suposar una presència massiva en unes certes localitzacions de la ciutat que dificulten la convivència i el dret al descans dels veïns".

Cal recordar que l'anterior equip de govern – format pel partit socialista i Compromís – van aprovar una moció per a iniciar els tràmits i declarar València com a zona saturada, que no només ajudava a limitar els apartaments turístics en determinats barris de la ciutat, sinó que, a més, permetia regular el preu del lloguer per a garantir l'accés a un habitatge. No obstant això, no va poder posar-se en pràctica després de les eleccions municipals.

Un bloc d'habitatges
Un bloc d'habitatges

Ara, el govern liderat per Catalá treballa en altres mesures, com l'ordenança, que contribuïsquen a regularitzar els apartaments turístics a la ciutat.

Compromís proposa una moratòria d'un any per a noves llicències

Per part seua, des de Compromís s'ha proposat una moratòria d'un any per a atorgar noves llicències d'apartaments turístics mentre s'activa una comissió no permanent a l'Ajuntament en la qual es vol debatre una ordenança municipal per a regular aquests negocis i "treballar accions entorn del turisme consensuades entre tots els grups".

En aquest sentit, han assenyalat que en la campanya estaven "tots d'acord en un cos d'inspecció directe d'apartaments turístics il·legals", i ha manifestat que "s'ha de posar en marxa". "No es tractava tant d'una qüestió de policia al carrer, sinó de fer seguiment".

PSPV-PSOE acusa Catalá de "llançar una cortina de fum"

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha acusat l'actual equip de govern de llançar "cortines de fum" amb suposats plans d'inspecció d'apartaments il·legals per a dilatar l'aplicació de la normativa que van deixar redactada els socialistes i que impedia la proliferació sense control dels habitatges turístics en els barris de València.

D'aquesta manera, ha recalcat que els controls dels apartaments turístics "ja s'estaven fent", i li ha instat a aplicar la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix el lloguer ocasional a Ciutat Vella, "i que deixàrem preparat en Urbanisme els socialistes".

Destacats