4.682 famílies han resultat beneficiàries de l'ajuda del xec escolar

El pressupost s'ha incrementat un 11 % per al curs 2018/2019

Guardar

Colegio_Rabisancho
Colegio_Rabisancho

Un total de 4.682 famílies han resultat beneficiàries de l'ajuda del xec escolar, el que suposa un 16,87% més que en l'últim xec escolar gestionat per l'anterior Govern municipal, ha exposat la regidora d'Educació, Maria Oliver, qui ha indicat que les famílies que van sol·licitar aquesta ajuda ja coneixen si se'ls ha adjudicat. En aquesta ocasió, el nombre de sol·licituds per al xec escolar ha sigut el més elevat dels últims sis cursos, fins a aconseguir la xifra de 7.595. Així, «des de l'arribada del Govern de la Nau, les sol·licituds han augmentat quasi un 25%».

Aquestes ajudes a les famílies per a escolaritzar als menors de 0 a 3 anys ja han sigut adjudicades de forma definitiva. El xec escolar és el sistema del qual s'ha dotat l'Ajuntament per facilitar l'escolarització dels menors de 3 anys, que facilita a les famílies amb menys recursos econòmics poder accedir a una escola de la seua lliure elecció.

La consignació pressupostària per a aquestes ajudes ascendeix a 3.325.000 euros, un 11% més de pressupost respecte a l'anterior convocatòria. Les famílies beneficiàries del xec escolar tenen rendes que van des dels 7.455 euros fins als 32.900 euros anuals. L'assignació màxima per família ha sigut de 90 euros mensuals, que seran percebudes en 10 mensualitats, generant una ajuda total de 900 euros.

Enguany les adjudicacions s'han produït amb major celeritat que en el curs anterior. En aquest sentit, la regidora d'Educació i Acció Cultural, María Oliver, ha expressat que «m'agradaria agrair a l'equip tècnic del servici d'educació de l'Ajuntament el seu esforç i la seua excel·lent labor. Sense ell seria impossible traure el xec escolar amb tanta rapidesa, i més en la convocatòria amb més sol·licituds dels últims anys, 7.585 famílies han demanat el xec escolar. A més, el treball que estan realitzant per reconstruir la xarxa d'escoles infantils públiques és digne d'admirar, sobretot després dels anys de maltractament que ha rebut l'educació pública en els anys de govern popular».

Oliver també ha volgut recordar que l'Ajuntament recuperarà la gestió de tres escoles infantils municipals, que estaran disponibles per a la ciutadania a preus reduïts el pròxim curs escolar. D'aquesta manera el Govern de la Nau, com afirma la regidora d'Educació, María Oliver, «respon a un dels seus compromisos adquirits a principis del Pacte de la Nau: avançar en la recuperació de la xarxa pública d'escoles infantils per garantir el dret a l'educació en l'etapa de 0 a 3 anys».

Així mateix, Oliver també ha volgut destacar que com a novetat «enguany s'ha facilitat la presentació del xec escolar, ja que s'ha permés la presentació mitjançant el passaport, perquè les famílies migrants no tinguen tantes dificultats burocràtiques per accedir a aquesta ajuda».

Arxivat a:

Destacats