3,7 milions per a dignificar els barris valencians

Guardar

JGL
JGL

La Junta de Govern Local ha aprovat hui diferents inversions en els barris de la ciutat per un valor total de 3,7 milions d'euros. Les portaveus municipals Sandra Gómez i María Oliver han detallat les iniciatives impulsades pel Govern Local, dirigides en la seua major part a «recuperar i dignificar zones que fins ara havien quedat abandonades i estaven totalment degradades».

Entre les iniciatives aprovades, Sandra Gómez ha destacat l'adjudicació del contracte per a l'execució d'obres d'infraestructura al barri de Patraix, concretament al voltant dels carrers Salabert, Venerable Agnesio, Músic Gomís i adjacents, per un import total de 400.000 euros. Tal com ha destacat la regidora, es tracta d'«un dels grans taps urbanístics de la ciutat, que patia un abandó total, la qual cosa ha repercutit directament en la qualitat de vida del veïnat». Per això, s'ha redactat un projecte d'actuació dirigit a la dignificació de la zona, que inclou la conversió d'aquesta via en zona de vianants, entre els carrers Marqués d'Elx i Humanista Mariner, i l'enderrocament de l'edifici i murs discordants amb el planejament, per eliminar l'estrenyiment que presenta.

Així mateix, s'actuarà en el tram final del carrer del Venerable Agnesio, i en la confluència dels carrers Músic Gomis i Benimarfull, una zona actualment sense urbanitzar. L'execució del projecte facilitarà també l'accessibilitat al CEIP Eliseo Vidal, així com a l'estació de metro de Safranar.

També la Junta ha aprovat hui el projecte de reurbanització del carrer Los Ángeles fins a la plaça de Vallivana, en el Cabanyal, per un import de 400.000 euros. Es tracta, en paraules de Sandra Gómez, d'un pas més en els esforços en què està compromés l'Ajuntament per a la recuperació del barri del Cabanyal.

La portaveu Maria Oliver ha anunciat també noves actuacions al barri del Cabanyal impulsades per la Junta de Govern Local: s'ha aprovat el projecte d'execució de les obres de rehabilitació de diversos edificis situats als carrers José Benlliure, Escalante i Amparo Guillem. El projecte està realitzat per l'empresa Oficina Tècnica TES SL, i és finançat amb càrrec al Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, l'anomenat Pla Confiança. Es tracta de tres projectes d'actuació que suposaran una inversió total de més de 510.000 euros, i que se sumen als aprovats setmanes arrere en la mateixa línia. Tal com ha subratllat la regidora Oliver, «des de l'Ajuntament estem actuant sobre habitatges d'altíssim valor patrimonial, amb accions d'un elevat muntant per edificis, que reflecteixen l'aposta de l'Ajuntament pel barri». «Després de diversos mesos de treballs i tramitació de projectes –ha continuat la regidora- ja estem veient que es van aprovant i es van licitant els projectes; i molt ràpid podrem veure els resultats».

REHABILITACIÓ DE TOT EL PATRIMONI PÚBLIC DEL CABANYAL

Els projectes s'efectuen amb càrrec a dues línies de cofinançament: el Pla d'Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana (PIP) i el de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal-Canyamelar (ARRU). En PIP ha invertit ja més de 2,5 milions d'euros, que se sumen als més de 3,5 milions de l'ARRU, corresponents a obres d'impuls privat, i altres 400.000 en patrimoni públic. En total, hui s'ha donat impuls a 10 projectes en 10 edificis, que afecten 40 habitatges i plantes baixes. A més, dilluns passat des de l'Ajuntament es va sol·licitar a la Conselleria i al Ministeri l'ARRU II, que garantirà inversions per valor d'altres 3,5 milions d'euros en el període 2019-2022.

«Tot açò contribuirà perquè tot el patrimoni municipal del Cabanyal quede rehabilitat, que és el compromís d'aquest Govern», ha assegurat María Oliver, qui ha subratllat que els habitatges rehabilitats «seran per a lloguer assequible, de manera que ningú haja d'abandonar el barri si no vol».

Durant la reunió de la Junta, s'ha aprovat també reforçar amb una partida de 700.000 euros la neteja del Col·lector Nord per tal d'eliminar la presència de tovalloletes. La portaveu Sandra Gómez ha reiterat la crida a la ciutadania perquè extreme la cura amb aquests elements d'higiene, i ha recordat que no han de ser eliminades en el vàter, atés que causen greus problemes en la xarxa de sanejament i nombroses despeses per a la seua eliminació. De fet, des de l'any 2017 s'han extret quasi 4.000 tones; i el cost de les tasques de neteja més les obres d'inversió associades en el Col·lector Nord entre 2017 i 2018 supera els 8,5 milions d'euros (8.579.161 €).

AJUDES A LA COOPERACIÓ I AL COMERÇ LOCAL

La Junta de Govern ha resolt també concedir ajudes a més de comerços de la ciutat per a dur a terme iniciatives de millora per al foment del consum, especialment entre les persones que visiten la ciutat. A més, s'ha acordat la nova convocatòria dels Premis a l'Emprenedoria, en les seues tres categories: Iniciativa més nova, Dona emprenedora, i Projecte de joves emprenedors.

Finalment, s'ha aprovat concedir 3 línies d'ajudes a la cooperació, per import de 30.000 euros cadascuna, a 3 projectes destinats, respectivament, a la protecció dels drets de la població palestina en territoris ocupats, a la protecció i assistència de la població desplaçada de l'Iraq, i a la millora del benestar de la població infantil de la franja de Gaza.

Destacats