240 persones accediran a 16 certificats de professionalitat a través de València Activa

Pilar Bernabé: “Treballem per a posar en marxa mesures que afavorisquen l'accés a formació i milloren les oportunitats de col·lectius de difícil inserció”

Guardar

Pilar Bernabé, regidora del PSPV a l'Ajuntament de València
Pilar Bernabé, regidora del PSPV a l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, posa en marxa el procés de selecció de l'alumnat del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació (POEFE)-FORMACCIÓ VLC 2019-2021, al qual podran accedir 240 persones. "Esta formació va dirigida a la inserció de persones pertanyents als col·lectius més vulnerables, prioritzant la inserció de persones joves menors de 30 anys i persones majors de 55", ha destacat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

D'esta manera, l'Ajuntament de València obri el procés de selecció de l'alumnat dels 16 itineraris integrats i personalitzats d'este programa formatiu, els quals inclouen la impartició del corresponent certificat de professionalitat, un mòdul de pràctiques no laborals, formació transversal i formació complementària, tutories i orientació laboral. «Des de l'Ajuntament de València i València Activa treballem per a posar en marxa mesures que afavorisquen l'accés a una formació i així poder millorar les oportunitats d'aquells col·lectius de difícil inserció a l'hora de trobar una ocupació», ha assenyalat Bernabé.

Els certificats que s'impartiran en el programa són ‘Docència de la formació professional per a l'ocupació’, ’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals’, ‘Operacions d'enregistrament i tractament de dades i documents’, ‘Dinamització d'activitats de temps lliure, educatiu, infantil i juvenil’, ‘Atenció sociosanitària a persones en el domicili’ i ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’.

DEL 17 AL 30 DE JULIOL

Així mateix, la regidora ha informat que ja s'ha obert el termini de sol·licitud dels itineraris de ‘Atenció sociosanitària a persones en el domicili’ i ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’, que finalitzarà el pròxim 30 de juliol. "Pròximament s'obrirà el termini per a la resta dels itineraris", ha afegit la regidora.

Per a accedir al programa, que és gratuït per a les persones participants, és necessari estar en situació de desocupació de llarga duració (durant més de 12 mesos continus) i, en el cas de les persones menors de 25 anys durant més de sis mesos continus, així com estar inscrites com a demandants d'ocupació en el Serveis Públics d'Ocupació. A més, les persones menors de 30 anys han d'estar inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i no haver sigut ateses en cap acció del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ).

Les persones interessades podran trobar el model de sol·licitud, així com tota la informació sobre el programa, en la pàgina web de València Activa, www.valenciactiva.es. La sol·licitud es presentarà amb la resta de la documentació requerida, en el Centre Municipal d´Ocupació i Formació Lleons mitjançant cita prèvia.

Destacats