Els 21 projectes de millora previstos enguany en els pobles de València ascendeixen a dos milions d'euros

Guardar

 La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud
La regidora de Compromís per València, Lucía Beamud

Les 21 actuacions municipals als pobles lligades al Pla d'inversions de la Diputació de València corresponent a 2021 ascendeixen als dos milions d'euros. D'aquestes, tres ja estan executades, set es troben en fase d'adjudicació i en abril en comencen les obres d'altres 11. La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, n'ha explicat en roda de premsa les línies d'aquests projectes de millora: recuperar espai públic per a la ciutadania, ampliar les zones verdes i rehabilitar edificis municipals per a nous servicis i l'ús del veïnat.

Beamud ha recordat que els pobles tenen "una identitat i característiques pròpies", per la qual cosa "s'ha de donar una resposta concreta a les seues peticions". L'edil ha assenyalat que l'atenció a "la zona més perifèrica" de la ciutat constitueix "una de les marques del govern de Joan Ribó", com demostra, a parer seu, que s'hi tornara l'aigualeig en 2015 després de huit anys sense gaudir d'aquesta prestació.

El propòsit del pla d'inversions és, segons la regidora, "humanitzar i pacificar les places i els seus entorns, crear més àrees enjardinades i rehabilitar immobles municipals, alguns d'ells Béns de Rellevància Local, per dignificar-los, dinamitzar-los i posar en marxa nous servicis".

La titular de Pobles de València hi ha detallat cadascuna de les intervencions programades. Pel que fa a les 11 que s'enceten en abril, es duran a terme a: Benimàmet-Beniferri (434.000 euros), on es rehabilitaran els fermes i es pacificarà el trànsit en diversos carrers; Borbotó (33.281 euros), en què es finalitzaran les obres de la plaça del Morerar; Carpesa (54.578 euros), que veurà el carrer de Garcés convertit en via per a vianants; Castellar-l'Oliveral (63.872 euros), que millorarà l'accessibilitat del carrer de Castelló de l'Albufera, entre el carrer de l'Escultor Federico Siurana i el carrer de la Comare Carmen Soler Alabau, i el Palmar (35.356 euros), on se substituirà la fusteria exterior de l'edifici de les escoles.

A més al Perellonet (40.000 euros) s'impermeabilitzarà la coberta, se substituiran les fusteries i es pintaran les façanes de l'edifici de l'Alcaldia; al Saler (85.000 euros) s'adequarà l'accés nord al poble; a la Punta (114.000 euros) es renovarà l'asfalt i millorarà l'accessibilitat en el tram entre el pas inferior de la V-15 i l'avinguda de Jesús Morante i Borràs; a la Torre (225.090 euros) s'executarà la rodona en l'encreuament de l'avinguda Reial de Madrid amb la carretera d'Alba; a Massarrojos (73.000 euros) s'adequarà el drenatge i es reurbanitzaran les voreres de la plaça del Somniador, i a Pinedo (83.000 euros), s'asfaltaran diversos carrers, com ara l'aparcament de l'Alcaldia, el camí del Canal, l'entrada de Valero, l'entrada de Martí, l'entrada de Molina o l'entrada de la Raso.

En relació amb els set projectes en fase d'adjudicació, es tracta de: la millora de l'accessibilitat per a vianants i la connexió de la senda de Perolo i el camí de Montcada amb l'avinguda Germans Machado, a Poble Nou; el reasfaltat del camí de Montanyars, des del número 53 al 97, a Pinedo; l'ampliació del parc infantil davant de l'avinguda de Jesús Morante i Borràs, 85, a la Punta; l'ampliació de l'espai enfront de la façana de l'església, la reordenació de jardineres amb nou arbratge i la instal·lació de mobiliari, al Forn d'Alcedo; l'ampliació de les zones esportives a Castellar-l'Oliveral; la remodelació de la plaça de l'Església de la Torre, i la consolidació de la coberta del Patronat Municipal de Benifaraig, declarat Bé de Rellevància Local.

Finalment, els treballs executats, les obres dels quals ja s'han rebut, es corresponen amb la reparació i adequació de les piscines frontons i vestuaris del poliesportiu municipal de Benimàmet, i la pavimentació de diferents carrers al Perellonet i Cases de Bàrcena.

Arxivat a:

Destacats