2025, data límit per al Nou Mestalla: "els terminis s'han de complir"

L'actual Mestalla, que serà substituït per habitatges, haurà d'estar demolit en 2023

Guardar

nuevo_mestalla_estadio
nuevo_mestalla_estadio

Ultimàtum per al València CF. La regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha instat al club valencianista a complir amb els terminis establits per a la construcció del Nou Mestalla, que fixen la data límit en 2025. I és que malgrat que al principi l'estadi de l'avinguda Corts Valencianes havia d'estar acabat en 2022, el Consistori va donar el vistiplau a una pròrroga en els terminis. Ara, és moment d'assumir el compromís perquè, com ha apuntat Gómez, "estarem pendents perquè un dels projectes més esperats pels valencians i valencianes veja per fi la llum".

Per part seua, des del València CF mantenen el pla inicial de tindre construït el nou estadi per a la temporada 2022-23. "El València està més a prop que mai d'inaugurar el nou Mestalla. Aquesta setmana hem rebut per part d'ADU l'oferta vinculant per al nostre il·lusionant projecte: la venda de Mestalla ens permetrà construir el nou estadi", afirmava el president Anil Murthu en la Junta General d'Accionistes.

Així, tot apunta al fet que les obres podrien reprendre's al llarg d'aquest primer semestre de 2020. I és que entre les previsions que remena el València CF està la de traslladar-se al Nou Mestalla el juliol de 2022. Sens dubte, bones notícies per a l'afició valencianista que és testimoni de com es comencen a desembossar unes obres que portaven més de deu anys paralitzades.

En 2009, el somni per construir un dels millors estadis del món, com així ho descrivien, s'esfumava amb l'arribada de la crisi. El Nou Mestalla, eixa obra faraònica que pretenia obrir les seues portes en 2011, es va quedar paralitzada durant una dècada. El llavors president del club, Manuel Llorente, anunciava la paralització de les obres per no disposar dels diners necessaris. A la fi d'eixe mateix any, es va posar en venda el vell Mestalla per a finançar, d'aquesta manera, la construcció del nou estadi.

Nuevo estadio del Valencia CF

Des de llavors, han sigut moltes les anades i vingudes del club respecte al Nou Mestalla. Tots i cadascun dels presidents han intentat posar en marxa aquest projecte, encara que sense èxit. Després de confirmar-se que el vell Mestalla havia d'estar demolit en 2023, l'Ajuntament de València i el València C.F. van començar la tramitació de llicències per a finalitzar el nou estadi que, sembla, està tornant a caminar.

Sobre com serà el Nou Mestalla no es coneixen molts detalls, però el que, de moment, està confirmat és que reduirà el seu aforament dels 75.000 espectadors inicials als 60.000, i que s'acostaran més les graderies al camp, ja que la pista d'atletisme que s'havia plantejat en el projecte inicial també s'ha suprimit.

L'entorn del Nou Mestalla es revitalitza

El barri de Benicalap ja pot gaudir de les obres de millora que s'han dut a terme al voltant del Nou Mestalla amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat al nou camp, reduir la contaminació acústica que suposarà la seua obertura i augmentar la seguretat per als vianants. D'aquesta manera, no només s'ha creat un espai per als vianants de 300 metres lineals que va des de la plaça de l'Església de Benicalap fins a pràcticament el Nou Mestalla, sinó que s'han dut a terme ampliacions de voreres i repavimentacions amb un material fonoabsorbent.

Tal com ha recordat Gómez, "aquests treballs, per un import de més de 250.000 euros, han sigut a càrrec del València CF amb el qual, en el seu moment, es va signar una Actuació Territorial Estratègica". Així, ha afegit que "portava molts anys sense executar-se i, per això, en el mandat anterior exigirem que s'executaren aquestes contraprestacions que havia de donar al barri de Benicalap".

El club encara té pendent el pagament de dues anualitats de 180.000 euros, aproximadament, per a continuar millorant l'accessibilitat del barri. "El nou estadi és una cosa important per a la ciutat i, per això, el Nou Mestalla s'ha de fer sí o sí".

L'actual Mestalla se substituirà per habitatges

ADU, l'empresa encarregada de la construcció d'habitatges que substituiran al vell Mestalla, s'ha reunit amb la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, per a establir un full de ruta per a la construcció del Nou Mestalla. "És necessari regular el compliment de tots els terminis i tràmits administratius. Es tracta d'un projecte amb un marc legislatiu i regulatiu d'elevat cost i que té una sèrie de requisits que han de complir-se".

Arxivat a:

Destacats