1.800 agents i 600 controls: així serà el dispositiu de seguretat de Nadal a València

Guardar

Junta de Seguretat de l'Ajuntament de València
Junta de Seguretat de l'Ajuntament de València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat hui que un total de 1.866 efectius de la Policia Local formaran part del dispositiu especial de vigilància durant les pròximes festes de Nadal. Catalá ha realitzat estes declaracions després de la reunió de la Junta Local de Seguretat que ha presidit este dijous, en la qual s'han ultimat les mesures extraordinàries que es posaran en marxa amb motiu de les pròximes festes de Nadal, Any Nou i Reis. Catalá ha explicat que la Policia Local tindrà presència especial en els diferents llocs i esdeveniments que se celebren durant les festes “per tal de garantir l'ordre i la convivència i un ambient agradable i familiar a la ciutat”.

D'altra banda, l'alcaldessa ha informat sobre el reforç en els controls d'alcoholèmia i estupefaents que es faran des de hui fins al pròxim 7 de gener. En concret, es preveu realitzar més de 600 controls en punts estratègics de la ciutat, tant al començament del torn com en les últimes hores de la nit, coincidents amb les zones d'oci, en les entrades principals a la ciutat i en les vies principals.

Quan al dispositiu especial de Nadal, hi haurà agents de Policia en les instal·lacions nadalenques de la plaça de l'Ajuntament (el Betlem, la pista de gel i el carrusel) així com en el Pesebre de la Casa Consistorial, a la plaça de la Reina, en la fira d'atraccions del carrer Enginyer Manuel Soto, en els llocs on estiguen situats les bústies reals per a rebre les cartes dels Reis d’Orient, i també on se celebren actes específics, com a nadales, balles tradicions o teatre.

També s'establirà un control especial en els mercats municipals, així com en el tradicional mercat nadalenc del Cabanyal, en el Mercat de Vell i en la zona del Mercat Central, així com en els punts de gran afluència de persones i comerços, en el centre històric i al costat dels circs instal·lats en el terme municipal. Finalment, es contemplen també actuacions especials per a garantir la seguretat en les campanades de Nit de Cap d'Any a la plaça de l'Ajuntament, així com en els diversos castells de focs artificials programats, i en la Cavalcada de Reis de la ciutat i les de les pedanies i barris.

Altres temes tractats en la reunió

Catalá també ha explicat que, durant la trobada, s'han abordat altres qüestions que preocupen l'actual equip de govern en l'àmbit de l'ordre i la convivència. “La situació en Casetes Rosa, Malva-rosa, Orriols i tots els operatius per part de Policia Nacional, als qui els hem demanat que tornen a fer operatius especials”, ha explicat l'alcaldessa.

“A més –ha afegit- nosaltres abordarem el tema del botellot, que ens preocupa molt. Atendrem eixes situacions extraordinàries que tenim en algunes zones, amb especial presència d'hostaleria i especial presència de llocs d'oci, on poden tindre més dificultats els veïns per a descansar per eixe botellot”, ha conclòs. 

Destacats