'10 años en imágenes AVM3J', una exposició per a fer justícia

Esta exposició arreplega la lluita de l'Associació de Víctimes del Metre de València contra les institucions

Guardar

portada
portada

nombresLa sala Lametro de l'estació de Colom acull fins al 30 de juliol l'exposició '10 años en imágenes AVM3J', un recorregut de 10 anys a través de fotografies, audiovisuals, retalls de periòdics i elements reivindicatius de l'Associació de Víctimes del Metre (AVM3J) .

El 3 juliol de 2006, un tren de Metrovalencia va descarrilar molt pròxim de l'estació de Jesús, ara coneguda com Sorolla-Jesús. En este accident, 43 persones van perdre la vida i 47 van ser ferides. Han passat 10 anys i hi ha 0 responsables.

Estes dades et donen la benvinguda a una exposició que mostra, per orde cronològic, tot el patiment i la lluita per la qual han hagut de passar els membres de l'AVM3J a la cerca de respostes, però també de justícia del major accident de metre que ha viscut la ciutat de València.

metroUn total de 17 fotògrafs valencians han participat en l'exposició, cedint les diferents instantànies que s'han pres durant tots estos anys. I que, a més, van acompanyades per textos de distints autors, retalls de premsa o guardons obtinguts per l'Associació.

Tot el recorregut és realment esglaiador. Especialment, destaquen imatges com la unitat sinistrada després de l'accident, la boca de metre de Jesús amb els missatges de record a les víctimes o l'estat de xoc dels bombers que van intervindre en el descarrilament.

Però també, la lluita de l'associació en els jutjats, les concentracions en la Plaça de la Mare de Déu, l'impacte que va provocar el programa 'Salvados' de Jordi Évole i la reobertura de la causa judicial.

evoleEn definitiva, instantànies que aconsegueixen remoure la consciència dels ciutadans i el desig d'unir-te a totes eixes persones, que l'única cosa que han buscat és que es 'castigui' al verdader culpable i així, poder fer justícia en memòria de tots els que van morir en eixe tràgic accident de metre.

La mostra està oberta al públic de dilluns a divendres de 11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20:00 hores, i els dissabtes només en horari de matí.

Altres actes amb motiu del desé aniversari de l'accident de metre

Hui es compleix l'aniversari d'eixe fatídic dia. Per a recordar a totes les víctimes es duran a terme diferents actes.

Des de la 13:00 hores, els familiars recordaran a les víctimes amb una actuació de muixeranga i depositant flors en el jardí de la corba on es va produir el descarrilament. A més, s'instal·laran adorns sobre els quals els assistents podran deixar els seus missatges de suport i record.

A la vesprada, a les 20:00 hores, en Torrent, s'inaugurarà un parc en memòria dels difunts.

Així mateix, al voltant de les 12:15 hores, l'actual Govern Valencià tornarà el nom originari de l'estació de Jesús. En este sentit, Mónica Oltra assegurava que és una manera de reparar la memòria de les víctimes, ja que per molt que es canvie el nom, no es pot esborrar el que allí va succeir.

Arxivat a:

Destacats