1.546 famílies rebran les ajudes de lloguer municipals

Guardar

Junta Govern Local
Junta Govern Local

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí les ajudes de lloguer per a 1.546 famílies, amb una subvenció mitjana de 1.239 euros. La portaveu municipal María Oliver ha informat que enguany s'han rebut 5.306 sol·licituds, el doble que en 2017, per la qual cosa l'òrgan col·legiat del govern executiu municipal ha plantejat «fer un esforç pressupostari l'any que ve per augmentar aquesta partida», la qual cosa suposaria passar de dos a quatre milions d'euros.

A més de les ajudes de lloguer, la Junta de Govern ha tractat la sentència que obliga el Consistori a readmetre tres treballadores de les “escoletes” municipals que han passat a ser gestionades per la Corporació local. La regidora María Oliver ha qualificat la decisió judicial de «bona notícia», perquè «serveix com a punt de partida per abordar amb més profunditat la remunicipalització d'aquest servici i d'altres» i «també serveix a la resta de l'Estat espanyol, perquè era un dels problemes que s'estaven trobant els ajuntaments del canvi per complir els programes, que incloïen la remunicipalització d'alguns servicis que considerem bàsics».

Si bé les tres treballadores de les “escoletes” municipals entraran a treballar per a l'Ajuntament com a personal laboral, Oliver ha recalcat que «l'accés a la funció pública quedarà garantit». Segons l’edil, «traurem en un futur pròxim les oposicions i, d'aquesta manera, el personal subrogat que entra a la casa tindrà la possibilitat de consolidar la seua plaça».

URBANISME I PATRIMONI

Un altre dels punts acordats en l'òrgan col·legiat del govern local ha sigut la contractació de les obres de conversió en zona de vianants del carrer d’Eivissa, des del carrer de Luis García Berlanga fins a l'avinguda de França. Està previst que els treballs, amb una inversió de quasi mig milió d'euros, duren tres mesos. D'altra banda, s'ha proposat posar a la disposició de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultural i Esports una parcel·la per regularitzar la situació del col·legi públic Jaume I, així com la plaça Francisco Javier Goerlich (abans Federico Mayo), de manera que les instal·lacions educatives «ja no seran un centre docent i passen a formar part del patrimoni municipal».

TARIFES I SUBVENCIONS

María Oliver s'ha referit així mateix a la congelació de tarifes de l'EMT. A més, la Comunitat de Pescadors del Palmar rebrà una subvenció de 30.000 euros.

Arxivat a:

Destacats