València avança en el projecte CEPPI2 de Compra Pública Innovadora per a millorar l'eficiència energètica

Entre els camps de proves que estan analitzant es troba el parc de Bombers

Guardar

energy-efficiency-154006_960_720
energy-efficiency-154006_960_720

InnDEA València forma part del projecte CEPPI2 junt amb quatre ciutats més: Birmingham, Castelló de la Plana, Budapest, i Wroclaw (Polònia), amb les quals posarà en pràctica un programa formatiu orientat a oferir a les seues respectives administracions públiques els coneixements essencials per al disseny i la implantació de processos de compra pública que milloren l’eficiència energètica de les ciutats.

El mecanisme de la Compra Pública Innovadora (CPI), important instrument de política d'innovació, permet a les administracions públiques estimular la I+D+i i la recerca de solucions innovadores posades al servei de les necessitats de la ciutadania. CEPPI2 té com a repte desenvolupar i millorar la capacitat de les ciutats per aconseguir els seus objectius d’eficiència energètica a través de l’optimització dels procediments de contractació i adjudicació públiques.

Amb este objectiu, el projecte ha iniciat una exploració en la nostra ciutat per a trobar eixos reptes i necessitats que requereixen de béns o serveis que aporten solucions mitjançant la innovació. Els socis de CEPPI2 van visitar hui el Parc de Bombers de la ciutat amb l'objectiu d'estudiar les possibilitats de realitzar una auditoria sobre eficiència energètica i crear una metodologia per a elaborar licitacions de compra pública innovadora que complisquen amb eixe repte de l'estalvi i l'eficiència energètica.

En la mateixa línia, altres projectes pilots que estan desenvolupant-se en el marc de CEPPI2 és, per exemple, el de la disminució del consum energètic en les fotocopiadores de l'Ajuntament de Castelló.

Este projecte europeu té per damunt de tot la meta de convéncer a les administracions públiques de la necessitat d'introduir la compra pública innovadora com a mecanisme per aconseguir i millorar objectius mediambientals, sostenibles, socials i econòmics.

Arxivat a:

Destacats