València aborda els reptes de la transformació tecnològica de la ciutat

Guardar

Cambra- Franco-Espanyola -Tecnologia
Cambra- Franco-Espanyola -Tecnologia

L'Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha celebrat una jornada de trobada amb la Cambra Franco-Espanyola de Comerç i Indústria en la qual s'ha debatut sobre els reptes de la transformació tecnològica de la ciutat. Un esdeveniment, celebrat a l'edifici Veles e Vents de la Marina de València, que ha comptat amb una sessió de networking amb 40 empreses i startups valencianes.

La jornada ha analitzat la transformació digital de la ciutat del futur, els transports, la societat laboral i l'impacte de la tecnologia en el medi ambient. L'esdeveniment ha comptat amb la intervenció de la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i de Laurent Paillassot, president de la Cambra i CEO d'Orange a Espanya.

La regidora ha destacat que "és el moment de València, d'invertir a València. Treballem sobre la base d'una estratègia, estudiant les potencialitats del nostre sector i basant el nostre model d'emprenedoria tecnològica en el talent; comptem amb un excel·lent clima, amb un fort suport des de les institucions públiques, potenciant el desenvolupament econòmic amb aquest sector, i amb un espai destinat a la ubicació de noves empreses".

Per la seua banda, Laurent Paillassot ha constatat la forta aposta de la Cambra Franco-Espanyola pel repte de la transformació digital. La trobada ha abordat com la tecnologia ens pot ajudar a superar reptes i impactes en la societat, en termes de generació d'ocupació, salut i riquesa, posant l'accent en la transformació digital en la definició de la ciutat del futur, els transports, la nova societat laboral i l'impacte de la tecnologia en el medi ambient.

A més, tant VIT Emprèn, l'ecosistema innovador de la ciutat, com l'Associació Valenciana de Startups, han presentat les oportunitats de l'ecosistema emprenedor davant els assistents del país veí. Després de la trobada privada, la jornada ha continuat amb la celebració d'una sessió de networking entre startups i agents empresarials francesos, en el qual han participat 40 empreses tecnològiques valencianes, tenint l'oportunitat de presentar els seus projectes innovadors davant el sector empresarial francés assistent.

A més d'empresaris, han acudit a la cita representants de la FrenchTech, l'ecosistema emprenedor francés que engloba tant a emprenedors com a investigadors, dissenyadors, desenvolupadors, associacions, mitjans o operadors públics.

Sandra Gómez ha assenyalat que "aquest esdeveniment suposa una audiència d'excepció per al creixement dels ecosistemes de startups, sent beneficiàries les empreses emergents de ràpid creixement, que vulguen explorar i comprendre els mercats europeus per a expandir la seua activitat comercial".

Cal destacar que, segons les últimes dades de 2017, França és la segona destinació dels productes de la Comunitat Valenciana amb 1.259 milions d'euros exportats, que equivalen a més del 12% del total exportat. Al mateix temps, és el tercer proveïdor de la Comunitat Valenciana, amb un 9% de la importació mundial.

Destacats