Transition Cities lluita contra el canvi climàtic

InnDea Valencia lanza un concurso de ideas para proyectos sostenibles aplicables a la ciudad.

Guardar

Transition Cities contra el canvi climàtic
Transition Cities contra el canvi climàtic

L’Ajuntament de València, a través d’InnDEA, va obrir ahir esta convocatòria de Transition Cities, en la seua tercera edició, amb l’objectiu de seleccionar projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera, amb un enfocament social i que puguen aplicar-se a la ciutat. A final de mes es coneixeran els projectes guanyadors que optaran a finançament per a desenvolupar els seus treballs.

Este concurs forma part del projecte Transition Cities impulsat per Climate-KIC, iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que impulsa la innovació en la batalla contra el canvi climàtic. En este projecte europeu participa València amb les ciutats de Birmingham, Bolonya, Mòdena, Budapest, Castelló, Frankfurt i Breslau.

El Concurs d’Idees Transition Cities 2016, segons ha explicat el regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, “seleccionarà projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera. Estos, a més, han de tindre un enfocament social i poder-se executar a la nostra ciutat”.

Peris ha subratllat que este concurs “és una iniciativa més que necessària per a la implicació en la lluita contra el canvi climàtic de tots i totes. Els projectes innovadors que se seleccionaran no sols ens ajuden a construir la nostra estratègia, sinó també a aplicar-la i fer-la realitat”.

Enguany els i les participants podran presentar projectes que complisquen quatre reptes: la conscienciació ciutadana sobre el canvi climàtic, propostes innovadores sobre eficiència energètica, solucions per a combatre la pobresa energètica i idees per a contribuir en la millora de la mobilitat sostenible de la nostra ciutat.

El concurs té dos categories: “Experiment”, per a projectes que desenvolupen idees innovadores completament noves, i “Service Innovation Grant”, per a projectes que demostren l’aplicabilitat de la tecnologia ja existent a altres contextos, ja siguen geogràfics, socials, econòmics, etc.

El jurat triarà entre els projectes presentats 10 finalistes que exposaran a final d’este mes els seus treballs, i posteriorment s’escolliran els projectes guanyadors en les dos categories. Les persones guanyadores aconseguiran el finançament per a desenvolupar els seus treballs amb pressupostos d’un màxim de 21.700 € per a la modalitat “Experiment”, i de 7.900 € per a dos subcategories en el de “Service Innovation Grant”.

Qui desitge participar en esta convocatòria podrà trobar les bases i la sol·licitud per a presentar-se en el perfil del contractant de la pàgina web d’InnDEA, en l’enllaç: www.inndeavalencia.com/coneix-nos/perfil-del-contractant

Destacats