Soler i Alcaraz impulsen la implantació de les noves tecnologies en la Generalitat a través de la nova comissió interdepartamental

Guardar

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, han presidit la primera sessió plenària de la Comissió Interdepartamental per a la Modernització Tecnològica, la Qualitat i la Societat del Coneixement (CITEC), encarregada de coordinar i impulsar les polítiques de la Generalitat en matèria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), societat del coneixement i qualitat dels serveis públics a la Comunitat Valenciana.

Aquesta comissió, la presidència de la qual i vicepresidència ostenten Soler i Alcaraz, respectivament, s'ha reunit avui per primera vegada des que es va adaptar el passat 15 de juliol a la nova estructura del Consell i està composta per alts càrrecs de les diferents conselleries.

Vicent Soler ha expressat la seua satisfacció per "poder començar a treballar de forma coordinada per a portar a bon terme la transformació digital de la Generalitat", i ha afegit que l'Administració valenciana "no pot arribar als ports que deu sense la coordinació necessària per a remar tots cap al mateix lloc. Estem convençuts que la transformació digital portarà un gran treball d'equip amb el qual estem tots compromesos en la Generalitat".

En aquest sentit, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic ha assegurat que la CITEC "serà una peça fonamental per a complir amb els objectius que té el Consell en matèria TIC i açò és alguna cosa que determinarà la nostra capacitat de canviar el model econòmic a la Comunitat per a comptar amb una economia més sostenible a través del coneixement i la innovació". "Per açò, la composició d'aquesta comissió és un fidel reflex d'aqueix desig de transformació perquè, sense la col·laboració de la Conselleria de Transparència i de la resta de departaments, estaríem fent política de cara galeria quan necessitem efectivitat real de cadascuna de les nostres accions", ha afegit.

Soler ha afirmat que aquesta comissió "permetrà estar atents a les nostres pròpies fallades en cada racó de l'organització. Amb una bona coordinació i l'ajuda dels tècnics de la Direcció general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions anem a fer possible un canvi que porta esperant aquesta organització des de fa més d'una dècada".

Projectes de legislatura

Per la seua banda, el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha comunicat la creació d'una nova comissió de treball en la CITEC, dedicada a la governança TIC i l'Administració electrònica.

Així mateix, ha informat dels avanços duts a terme per la DGTIC quant a la implantació del Pla de Transformació Digital de l'Administració de la Generalitat, com és el cas de la implantació de la nova signatura digital, i ha avançat que d'ací a poc temps s'espera l'adjudicació definitiva del contracte centralitzat dels serveis i subministraments TIC para totes les entitats de la Generalitat, el projecte CESSTIC.

Aguiló ha explicat que "CESSTIC ens permetrà assignar els recursos en funció de les necessitats reals, de manera que puguem retallar en allò que no necessitem i estalviar quan siga necessari". Per a açò, ha sol·licitat als representants de les conselleries que "mantinguen una comunicació fluida que ens permeta saber a cada moment com reassignar recursos i així poder donar els serveis amb la qualitat requerida".

En aquesta mateixa línia, Aguiló ha anunciat que la DGTIC està analitzant el pes específic del pressupost i els recursos humans que s'estan assignant als treballs de desenvolupament de programari i comunicacions en els diferents departaments de la Generalitat. "El nostre objectiu és obtenir indicadors sobre els graus de dedicació que assigna la DGTIC a cada departament per a ajustar-ho millor a la realitat", ha explicat.

La DGTIC ha presentat, també, els últims avanços quant a la implantació del nou registre unificat de l'Administració valenciana, que està centralitzant en una única instal·lació informàtica els registres presencials de totes les conselleries, reduint el cost en manteniment i millorant l'eficiència de la Generalitat.

Arxivat a:

Destacats