Renovació tecnològica al Palau de Congressos

Guardar

palacio-congresos
palacio-congresos

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha presentat hui els nous equipaments audiovisuals del Palau de Congressos, que situen aquest espai de referència entre els més innovadors de tot l'Estat. Després de les inversions del 2016, amb una injecció de 450.000 euros, l'Ajuntament de València ha focalitzat la segona fase del projecte en la conversió del Palau en un edifici competitiu tecnològicament, a l'altura dels centres congressuals més avançats.

En un acte al qual també ha assistit el regidor de Relacions amb els Mitjans de Comunicació, Carlos Galiana, s'ha plasmat l'aposta per la innovació, que es tradueix en una completa renovació dels equips audiovisuals fixos de l'edifici, que han sigut substituïts per nous equipaments, desenvolupaments i connectivitats d'última generació, en el que s'ha pretés que siga "una revolució per als sentits".

La regidora Sandra Gómez ha subratllat la gran transformació tecnològica que ha experimentat el Palau de Congressos a les portes del seu denové aniversari, una actuació sense precedents en l'edifici l'objectiu de la qual ha sigut dotar-lo dels mitjans més avançats per a consolidar-lo com a seu principal de grans reunions. El projecte forma part d'una proposta global impulsada per l'Ajuntament de València, desenvolupada durant els exercicis 2016 i 2017.

Entre les innovacions tecnològiques implantades, destaca el sistema de projecció d'última generació amb tecnologies làser i DLP, que es caracteritza per la nitidesa, vivor i profunditat que ofereix, a més de la màxima eficiència en el consum. Aconsegueix una potència de 30.000 lúmens en l'auditori 1 i ofereix una amplíssima gamma cromàtica; a més, permet agregar ràpidament diverses composicions simultànies, distribuïdes fins en 5 capes d'imatge independents, que projectades en pantalla d'11 metres permeten combinar en escenari vídeos, imatges fixes, directes, presentacions dinàmiques... La resta dels auditoris i sales de l'edifici també s'han renovat amb projectors adequats a la seua grandària, que no baixen dels 5.000 lúmens. Totes les projeccions de l'edifici són d'última tecnologia làser i DLP.

Les possibilitats i prestacions també augmenten a l'hora de capturar imatges de l'esdeveniment. El Palau ofereix les últimes novetats del mercat, amb càmeres de tecnologia 4K, proveïdes amb zoom òptic de 20 augments (equivalent a les càmeres cinematogràfiques) o l'objectiu angular (el més ampli del sector), de 24 mm, gràcies al qual s'obté la màxima nitidesa i la minimització dels efectes fantasma i reflexos, assegurant així un resultat perfecte i innovador.

I com a complement a la vista, l'oïda. A l'auditori principal s'ha incorporat un nou sistema electroacústic Line Array, que disminueix les distorsions al màxim i proporciona gran fidelitat en altes freqüències, de manera que aconsegueix un so impecable. El Palau de Congressos és l'única seu especialitzada a València que compta amb aquest tipus de tecnologia fixa en l'edifici.

A més, l'edifici ha sigut pioner a Espanya en l'adquisició del nou sistema de conferències IP Dicentis i el sistema digital de traducció simultània Integrus, que ofereix solucions integrades que uneixen auditoris i sales a través de la xarxa informàtica. Per a les sales sense instal·lació o preinstal·lació de conferències ni traducció simultània, s'ha dissenyat un rack portàtil que, connectat a una presa de la xarxa informàtica en la sala, rep la traducció des de les cabines existents. Aquesta tecnologia garanteix en totes les sales la màxima intel·ligibilitat dels discursos i ponències i aconsegueix experiències de debat semblants al cara a cara.

Tal com ha destacat Sandra Gómez, el benefici de la implementació de totes aquestes inversions audiovisuals té un triple vessant: situa l'edifici a l'avantguarda tecnològica en el mercat congressual; s'aconsegueix una readequació de la seu, potenciant i maximitzant les seues capacitats i permetent albergar esdeveniments els requeriments i exigències tècniques dels quals impliquen la necessitat de seus tecnològicament capdavanteres, i suposa un estalvi des del punt de vist energètic i, per tant, econòmic, que en garanteix la sostenibilitat.

Aquesta renovació audiovisual del 2017 complementa la primera fase, impulsada l'any passat, en què ja es van abordar inversions relacionades amb millores en seguretat, climatització, il·luminació escènica, control general de les instal·lacions, connectivitat interna i estalvi energètic.

A preguntes dels periodistes sobre l'enquesta que es du a terme des de la regidoria respecte a la situació dels apartaments turístics, la regidora Sandra Gómez ha destacat que la percepció que la ciutadania té sobre el turisme és positiva. "Els ciutadans i les ciutadanes de València són molt conscients de la importància econòmica que té aquest sector per a la ciutat", ha subratllat la regidora, "tant en l'impacte directe sobre el sector com també en la creació d'ocupació i de riquesa per a tota la ciutat". Per això, ha assenyalat que des de l'Ajuntament es continua treballant "per a consolidar un model turístic sostenible que garantisca la convivència i la identitat dels barris; un model de turisme que evite les massificacions i no es concentre únicament en punts concrets", ha afegit. L'enquesta permetrà conéixer les dades exactes i on es produeixen situacions problemàtiques "per a poder abordar solucions concretes", ha conclòs Gómez.

Destacats