Pokémon Go conquesta el món

El videojuego de Nintento rompe récords y cautiva a millones de seguidores en todo el mundo.

Guardar

169
169

Ho van fer en els 90 i ho han tornat a aconseguir, els monstres de butxaca creats per Game Freak per a Nintendo han entrat en les vides de milions de persones arreu del món. Pikachu, Charmander, Bulbasaur, Squirtle, Eeve ... Tots i cadascun dels 151 Pokémon originals del videojoc publicat el 1996, són presents a Pokémon Go.

Pokémon Go

Han passat 20 anys i la tecnologia ha evolucionat a un ritme frenètic, però curiosament, Pokémon torna a trencar el mercat adaptant-se al format on més a gust es troba, el de butxaca. Generacions senceres de nens i nenes van créixer enganxats al seu Game Boy, i ara, cada un d'aquests infants ha vist el seu somni fet realitat en descarregar l'app de Pokémon Go pel seu smart phone.

Més d'un ho pensava en créixer al costat d'aquestes icones de la seua infantesa, i per fi és possible. Amb Pokémon Go tu ets l'entrenador Pokémon, tu pots trobar-te un Pikachu salvatge mentre tornes de la feina que has aconseguit després d'anys d'estudi i notar com tota l'adrenalina del teu cos, concentrada durant tota una adolescència en què t'allunyares del joc en la recerca d'altres aventures, es dispara en llançar la pokeball.

Serà meu? Hauré capturat al Pokémon més icònic de la història? Et preguntes incrèdul mentre apuntes amb el mòbil a una senyora que no entens per què vols treure-li una foto. Un, dos... Tres, la pokéball es tanca i et confirma que efectivament, ets el nou propietari d'una mascota irreal per la qual has parat a la meitat del semàfor, sense fer cas al camió que fa mitja hora et xiula perquè li deixes passar. Podrien multar-te, però és igual, la droga ja ha fet el seu efecte, i la serotonina alliberada amb la consecució del teu nou millor amic et fa feliç instantàniament.

Pokémon Go

I és que el joc és simple. En descarregar l'app, demana accés tant a la ubicació de l'usuari com a la càmera, i a partir d'aquí, es crea un avatar que representa al jugador i que es mou a través del mapa real de la ciutat en què es troba. Pokémon Go utilitza punts de referència reals com parades en què aconseguir objectes, i distribueix Pokémons a través de diferents coordenades, intentant adaptar-se al context en què es troba.

Així, els pokémons d'aigua solen aparéixer en llocs pròxims al mar, caminant per la ciutat apareixen els tipus més comuns, i en arribar la nit es poden capturar certs tipus de Pokémon que en la història original del joc només apareixien en coves, com Clefairy o Gastly.

És a dir, que es pot recórrer València jugant a Pokémon Go, aturar al costat del Micalet per aconseguir noves pokéballs amb què registrar nous noms a la llista de captures, i a més, de tant en tant es poden trobar "gimnasos", punts de referència que altres jugadors han creat per combatre a tot aquell que passe per allà.

Pokémon Go mapa

Pokémon Go ha estat el llançament per a telèfons amb més descàrregues en la seua primera setmana superant a Candy Crush i, sobretot, s'ha convertit immediatament en un fenomen cultural que ha traspassat tots els estrats socials. Des de Donald Trump fins a un lluitador de MMA, el fenomen sembla gairebé imparable.

No hi ha persona que no ho hagi sentit, està per totes les xarxes, és trending topic, i la simple aparició d'un Vaporeon, un tipus de Pokémon més inusual, congrega més gent a Central Park que si Paul McCartney i Mick Jagger anunciassen un concert sorpresa de versions de David Bowie.

El llançament de Pokémon Go ha provocat que Nintendo pugi en borsa un 76%, i el fenomen acaba de començar. A Espanya va arribar fa tan sols quatre dies, però en altres parts del món com els Estats Units, Austràlia o Nova Zelanda ja han sabut monetitzar el fenomen. Yelp, per exemple, ha creat un filtre on només es mostren els negocis que estan registrats com Pokéstops per aconseguir objectes, i alguns usuaris que han aconseguit avançar de nivell ràpidament venen els seus comptes per més de 100 $ a altres usuaris.El joc també ha rebut diferents crítiques, d'una banda a causa dels continus problemes tècnics que estan experimentant els seus servidors, i de l'altra, a causa dels múltiples efectes adversos que provoca tota la bogeria esmentada anteriorment, que causa accidents com el dels dos japonesos que es van perdre per Barcelona mentre buscaven un Pokémon.

Encara queda molt territori per explorar en Pokémon Go, a més de moltes actualitzacions i novetats per descobrir-se. Però una cosa és segura, Pikachu i els seus amics han tornat per quedar-se.

Arxivat a:

Destacats