Netflix funciona com la seda

Guardar

img_20171025160909
img_20171025160909

Netflix s'ha convertit en una màquina de fer diners i, el que és més interessant, ha aconseguit trencar les regles d'un mercat que s'anava en orris. Si fa tot just un parell d'anys, totes les veus comentaven que amb la pirateria a la indústria audiovisual seria destruïda, gràcies a plataformes com l'esmentada o Spotify, actualment aquests càntics de sirena ja no s'escolten.

És per tot això que de cop i volta Netflix sembla ser una de les empreses més rendibles que es coneixen en el món online. Segons les últimes dades de facturació, la companyia nord-americana ha guanyat 373.400.000 de dòlars nets durant els tres primers mesos de 2017. Això suposa el doble respecte al mateix període de l'any anterior.

En termes de facturació bruta Netflix arriba en aquests primers 9 mesos els 8.406.000 de dòlars. Tenint en compte que en tot 2016 va facturar 6.353.000, estem parlant d'uns ingressos espectaculars.

La companyia establerta a Califòrnia ha trobat l'equació perfecta. A més d'oferir sèries pròpies, disposa d'un interessant catàleg de pel·lícules, sèries i documentals que li han fet valer els més de 110 milions de subscriptors que té. Aquestes no són les úniques maneres que té la companyia d'obtenir beneficis ja que Netflix ven les seues sèries a televisions de tot el món. Es tracta doncs d'un model de negoci rodó.

Pot ser que ja no parlem de pirateria, però, el sistema de pagament per visió de les plataformes streaming ha enterrat un altre debat com menys interessant. En un món en el qual pot copiar-se i reproduir-se tot, per què hem de pagar sempre que no fem negoci amb la reproducció. Sembla una pregunta ximple, amb tot no ho és.

Destacats