Mil terminals informàtics seran lliurats en els municipis valencians

Ivan Martí: «Es tracta d'un pas més en el procés de modernització que estem portant a terme des de la corporació provincial, i que té com a objectiu respondre a les necessitats de la societat actual»

Guardar

ivan-marti-diputat-de-modernitzacio_01
ivan-marti-diputat-de-modernitzacio_01

L'Àrea de Modernització i Administració Electrònica de la Diputació de València inicia aquest dimarts el lliurament a ajuntaments, entitats locals i mancomunitats valencianes un total de 1.002 unitats centrals de processament (CPU). Un programa que compta amb una dotació pressupostària de 500.000 euros i orientat a contribuir a les demandes formulades pels municipis en matèria d'actualització de l’equipament informàtic. Els terminals es distribuiran de manera proporcional atenent a criteris poblacionals i tenen com a objectiu millorar l’assistència i ampliar els serveis prestats per part de les administracions públiques a la ciutadania, així com afavorir, d’una forma més efectiva, la implementació de l’administració electrònica.

El diputat de Modernització i Administració Electrònica, Ivan Martí, ha assenyalat que «una de les nostres prioritats és invertir en la modernització dels ajuntaments, i amb aquest programa anem a cobrir una demanda habitual de les localitats, ja que els terminals informàtics constitueixen una eina imprescindible de la gestió municipal diària», ha apuntat. Ivan Martí també ha incidit en que «es tracta d'un pas més en el procés de modernització que estem portant a terme des de la Diputació, i que té per objectiu respondre a les necessitats de la societat actual».

D'altra banda, Martí ha explicat que «s'ha optat per prioritzar les necessitats acreditades pels municipis amb un menor cens, donat que compten amb menys recursos». Des del Servei d'Informàtica han especificat que l'opció d'adquirir CPU està motivada perquè els complements perifèrics –hardware–, com el monitor o el teclat, no suposen un cost significatiu i poden ser assumits per les entitats beneficiàries. «Amb aquesta mesura s’aconsegueix orientar els recursos disponibles a l’adquisició i distribució d'un major nombre de terminals per part de la corporació provincial», ha indicat el mateix Ivan Martí.

En concret, la Diputació de València farà entrega d’un total de 1.002 ordinadors. D’aquests, 954 equips es destinaran als ajuntaments dels municipis de les comarques de València; altres 40 terminals a les distintes mancomunitats de municipis; i huit CPU a les entitats locals menors. La corporació provincial ofereix també als municipis i mancomunitats que així ho hagen sol·licitat, la instal·lació i engegada dels equips informàtics.

Aquests ordinadors de sobretaula, una vegada lliurats, quedaran en propietat de l'entitat beneficiària, ja siga ajuntament o entitat local menor, i hauran de destinar-se al fi per al qual han estat sol·licitats durant un període mínim de dos anys.

 

La Safor i la Vall d’Albaida les primeres

Per a la distribució i lliurament dels terminals informàtics s’ha traçat un calendari que s’iniciarà aquest mateix dimarts 21 de març. Els municipis de la comarca de La Safor seran els primers en disposar dels nous equips. Per al proper divendres està previst que les primeres CPU apleguen també a localitats circumscrites a la comarca de la Vall d’Albaida. I abans de que finalitze el present mes de març disposaran també dels equips informàtics els municipis de la comarca de la Ribera Alta. Posteriorment els seguiran la resta de demarcacions.

A aquest respecte, els municipis de la Safor disposaran d’un total de 107 ordinadors, més altres quatre terminals per a la Mancomunitat de Municipis i un addicional per a la Mancomunitat de la Valldigna. Les localitats i entitats locals de la Vall d’Albaida comptaran amb 99 CPU. Mentre que La Ribera Alta disposarà de 135 ordinadors per als Consistoris, més quatre nous terminals per a la Mancomunitat de la Ribera Alta i un equip per a la Mancomunitat Intermunicipal d'Alcàntera del Xúquer - Càrcer Costes i Sellent.

 

Distribució en la resta de comarques

Per comarques, la distribució dels equips informàtics serà la següent:

• Requena – Utiel: 27 ordinadors, més un addicional per a la Mancomunitat del Teix.

• El Camp de Morvedre: 48 terminals, més un altre per a la Mancomunitat de les Valls.

• El Camp de Túria: 69 equips, més un ordinador per a la Mancomunitat de l'Alt Túria i altres tres per a la Mancomunitat del Camp de Túria.

• Racó d’Ademús: 15 CPU, i una addicional per a la Mancomunitat de Municipis.

• La Vall d’Aiora: 18 ordinadors.

• L'Horta Nord: 108 terminals, més cinc equips per a la Mancomunitat i un altre per a la Mancomunitat del Carraixet.

• L'Horta Oest: 48 ordinadors i cinc equips per a la Mancomunitat del Barri del Crist - Aldaia - Quart de Poblet.

• L'Horta Sud: 61 equips, més cinc CPU per a la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud.

• La Canal de Navarrés: 28 ordinadors, i altres dos per a la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

• La Costera: 59 terminals, més un addicional per a la Mancomunitat de la Costa-Canal.

• La Foia de Bunyol – Chiva: 35 ordinadors, més un altre per a la Mancomunitat de Municipis.

• La Ribera Baixa: 54 equips, un més per a la Mancomunitat Albalat – Polinyà i un altre per a la Mancomunitat de la Ribera Baixa.

• Els Serrans: quatre ordinadors, més un terminal per a la Mancomunitat de La Serrania.

Destacats