Las Naves es converteixen en l'epicentre de l'emprenedoria amb la I València Startup Week

El Centre d’Innovació acollirà també aquest cap de setmana la IV edició de la Global Startup Weekend

Guardar

1104 InnDEA LAS NAVES
1104 InnDEA LAS NAVES

InnDEA València recolza la celebració d'este esdeveniment internacional que tindrà lloc durant tota la setmana propera -del 14 al 18 de novembre- junt amb l'aperitiu previ de la IV edició de la Global Startup Weekend, que també acolliran Las Naves este mateix cap de setmana. 

* Els dos esdeveniments reuniran a institucions, inversors i startups a la recerca de sinergies. La programació de la I València Startup Week es completarà amb diversos actes paral·lels en diversos punts de la ciutat, la qual cosa convertirà a València en un formiguer de talent i creativitat.

Las Naves seran la setmana que ve el centre que reunisca a tota la creativitat i l'emprenedoria de la ciutat. Dos dels esdeveniments internacionals més atractius i inspiradors per a l'ecosistema emprenedor actual: la I València Startup Week i la IV Global Startup Weekend, se celebraran en els propers dies amb l'objectiu d'aprendre, innovar, fer contactes, donar forma a les idees i intercanviar coneixements fent vincles amb la comunitat emprenedora local, nacional i internacional.

Després de recalar en altres ciutats del món, arriba a València per primera vegada la Startup Week, concebuda com a punt de trobada del sector a través d'una variada selecció d'activitats: conferències, tallers, reptes i esdeveniments per compartir experiències, i fomentar les oportunitats de negoci. Durant una setmana, 47 ponents locals, nacionals i internacionals compartiran les seues experiències per motivar i inspirar als i les participants, els quals a més podran assistir a sessions de formació gratuïtes amb els millors mentors i mentores.

El director d'InnDEA València, Rafael Monterde, subratlla que acollir la València Startup Week “és una oportunitat única per connectar València i la seua gent amb el món digital, l'espai internacional d'emprenedors i emprenedores on es couen les idees més noves que estan revolucionant no només l'economia sinó, sobretot, les nostres vides. Las Naves és, sens dubte, el millor lloc a la nostra ciutat per celebrar un esdeveniment d'aquestes característiques, un espai públic on la innovació és el centre”.

El dilluns 14 de novembre serà la inauguració de l'esdeveniment en Las Naves amb una jornada dedicada a la innovació i amb un marcada presència internacional. Entre els ponents més rellevants cal destacar a Matti Naskali, amb 30 anys d'experiència en Nokia i actual desenvolupador en Tespak de solucions en les quals conflueixen energia solar i mobilitat, Richard Moore, artífex d'innovadors projectes d'orientació social, Max Kranendijk, de Vodafone Holanda i que oferirà claus per enfortir la relació entre startups i grans corporacions i vertebrar un diàleg conjunt entorn de la innovació i Iker Marcaide, fundador de PeerTransfer (2010 Millor start-up del món en HIT Barcelona World Innovation Summit) i de Zubi Labs.

Junt amb Las Naves, diferents seus de la ciutat acolliran jornades temàtiques sobre les quals es configura la València Startup Week. Altres enclavaments com ValenciaLAB, Lanzadera o La Fábrica de Hielo, acolliran durant la vesprada del dilluns i la resta de setmana respectivament altres sessions de conferències amb temàtiques variades que aniran des de les últimes innovacions en realitat virtual i augmentada; fins a dones, tecnologia, empoderament i vies de finançament; o un debat entorn l'emprenedoria social.

La València Startup Week ha estat impulsada per Techstars, la directora regional de la qual a Europa, Maria Tsitsopoulos, es desplaçarà a València per participar en l'esdeveniment. Techstars és una de les principals acceleradores de startups del món, d'on han sorgit empreses com Uber, Twilio o Sphero.

IV Global Startup Weekend

Per escalfar motors durant este mateix cap de setmana es desenvoluparà també la quarta edició de la Global Startup Weekend, un esdeveniment simultani en més de 200 ciutats de tot el món que repta a tots els i les participants a materialitzar la seua creativitat i construir una startup en tan sols 54 hores.

L'esdeveniment s'obrirà demà divendres en Las Naves i els i les participants exposaran les seues idees de projecte en només un minut. Una vegada exposades, es votaran entre el públic i les guanyadores seran treballades per equips durant el dissabte i el diumenge, amb l'ajuda de mentors i mentores. El diumenge per la vesprada les idees seran presentades en una exposició de 5 minuts i es decidiran els i les guanyadores, que tindran l'oportunitat d'arribar a la fase final mundial.

Destacats