Las Naves acull la I setmana de la innovació urbana de València

Jordi Peris: “L’estratègia Smart City és una aposta per la creació d’una ciutat sostenible, equitativa, integradora, accessible i culturalment activa”

Guardar

1104 InnDEA LAS NAVES
1104 InnDEA LAS NAVES

Al llarg de la pròxima setmana –del 16 al 20 de gener– Las Naves, l’ens públic d’innovació urbana de València, reunirà un nodrit grup de persones expertes –de procedència nacional i internacional– que treballaran des de l’òptica de la reflexió, l’anàlisi i la participació activa, amb l’objectiu de continuar construint un nou model d’innovació per a la nostra ciutat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor d’Innovació, Jordi Peris, seran els encarregats d’inaugurar les jornades dilluns que ve a les 9.15 del matí. Hi assistiran representants institucionals i actors i entitats especialitzades en polítiques d’innovació, que analitzaran els diferents sectors estratègics –mobilitat, energia, salut, cultura i agroalimentació– a més de l’estratègia de ciutat intel·ligent.

La I Setmana de la Innovació Urbana de València té un doble objectiu: d’una banda, donar a conéixer tot el que s’ha treballat fins ara en la redefinició del model d’innovació, i d’una altra generar un espai d’anàlisi i reflexió col·lectiva per a continuar construint este model per a València.

Les jornades es partiran en dos: matí i vesprada. De matí, les ponències giraran al voltant del procés de redefinició de l’estratègia col·lectiva encetada per l’Ajuntament sobre València com a ciutat intel·ligent. Tal com explica el regidor d’Innovació, Jordi Peris, «volem una vegada més que la ciutadania tinga ple protagonisme, i que allò que s’anomena smart city signifique ser una ciutat sostenible, equitativa, integradora, accessible i culturalment activa».

De vesprada, els ponents –de diverses procedències nacionals– reflexionaran sobre els sectors estratègics d’intervenció: mobilitat, energia, salut, cultura i agroalimentació. Com apunta el director de Las Naves, Rafa Monterde, «estos sectors són les àrees temàtiques de treball en les quals prioritzar la intervenció de la institució, amb l’objectiu de maximitzar l’impacte de l’ús dels diferents instruments d’innovació».

El regidor Jordi Peris assenyala que la I Setmana de la Innovació Urbana de València «suposa també la presentació del treball que fem en esta nova etapa a l’Ajuntament, en la qual hem creat este nou ens públic d’innovació urbana que aposta per un model d’innovació participatiu, que posa a les persones en el centre de la planificació i que les convida a ser part d’eixa acció innovadora».

Peris ha subratllat a més que «en este sentit, les jornades, concebudes com part d’eixe procés innovador, compten amb la implicació activa d’actors de les denominades “quatre hèlixs”: sector públic, privat, acadèmic/investigador i societat civil».

Destacats