Las Naves acull el Congrés Internacional Atenea

Guardar

atenea
atenea

Comptarà amb activitats de disseny gràfic, videojocs i animació i, a causa de l'èxit de la primera edició, comptarà de nou amb tallers impartits per artistes nacionals sobre realitat virtual i música, mecanografia expandida o tèxtils en performances feministes. Atenea naix com un projecte de la Universitat Politècnica de València amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones de les set arts i de les branques STEM.

El centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València acullen el Congrés Atenea Mujeres: Artistes, Tecnòlogues i Científiques, un espai de trobada oberta per a la promoció i visibilitat de dones artistes, tecnòlogues i científiques de diferents edats, amb especial interés en artistes digitals nacionals, amb l'objectiu de fomentar la figura d'aquestes professionals i promoure la creació de projectes interdisciplinaris.

Atenea naix com un projecte de la Universitat Politècnica de València amb projecció internacional que funciona com una xarxa de trobada i col·laboració per a i entre dones de les set arts i de les branques STEM. És un projecte transversal, interdisciplinari i col·laboratiu, amb funcions educatives, artístiques i socials. Atenea està format per acadèmiques, investigadores, docents i artistes de diferents disciplines i perfils, pertanyents a diferents institucions internacionals. Aquest congrés es realitza amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

L'esdeveniment, que tindrà lloc del 23 al 25 d'octubre en Las Naves, és una trobada única a la ciutat de València per la combinació de dona, art, ciència i tecnologia; pel seu caràcter internacional alhora que tracta de potenciar el local, i per la seua aposta per la innovació.

Carlos Galiana, regidor d'innovació de l'Ajuntament de València, ha destacat el "caràcter innovador d'aquesta trobada internacional, ja que mostra projectes creatius i interdisciplinaris que promouen la inclusió, la diversitat, la col·laboració i l'experimentació. Elements sempre presents en el treball que realitzem al centre d'innovació Las Naves".

Com explica la directora del projecte Atenea, Nuria Lloret la celebració d'esdeveniments d'este tipus suposa obrir una porta al món de les arts digitals a la ciutat. "València acull possiblement l'únic esdeveniment en tota Espanya i un dels pocs en el món que reuneix dones de les set arts i d'àrees STEM (acrònim que es refereix a les àrees de coneixement en les quals solen treballar els científics i els enginyers: science, technology, engineering and mathematics) entre altres professionals i emprenedores d'origen internacional", han subratllat.

En aquest sentit, durant els tres dies que dura el Congrés, es realitzaran diverses activitats amb les quals es pretén crear un espai de presentació de diferents organitzacions i projectes en actiu de dones com són, per exemple, programes de mentorització de xiquetes i joves, plataformes col·laboratives cinematogràfiques, comèdia feminista, revistes d'art, etc.

A més, es duran a terme conferències i tallers, així com una exposició d'art, performances d'artistes i col·lectius internacionals emergents i música en directe. Així mateix, s'abordaran diferents taules redones sobre 'Pràctiques en l'Art Digital i Electrònic. Mans de Dones', en la qual participaran artistes nacionals de prestigi internacional com Raquel Meyers, Alba G. Corral i Rosa Sánchez directora de Kónic Lab a Barcelona o sobre 'Propostes de consciència mig ambiental des del Bio Art', impartida per les artistes María Castellanos, Clara Molinicos i la valenciana Clara Boix, entre altres.

Destacats