Las Naves acolliran el concurs d'idees "Climathon"

Guardar

1024 Climathon
1024 Climathon

Las Naves acolliran, el pròxim divendres 28 d’octubre, un concurs internacional d’idees contra el canvi climàtic. Este certamen, anomenat Climathon, se celebrarà de manera simultània en 60 ciutats de 30 països, i el repte a València és trobar propostes que ajuden a reduir el consum d’energia i que l’Ajuntament puga desenvolupar amb eixa finalitat.

El regidor d’Innovació i Canvi Climàtic i responsable d’InnDEA, Jordi Peris, ha presentat este dilluns este certamen, “que és el major concurs d’idees contra el canvi climàtic”. Està promogut per la iniciativa europea Climate-KIC i ha sigut organitzat per l’Ajuntament a través de la Fundació InnDEA.

“Amb este concurs, València està en el mapa de la lluita contra el canvi climàtic”, ha assegurat el regidor, que ha explicat que “a cada ciutat s’ha plantejat un repte i, posteriorment, es compartiran les experiències”. Pel que fa a València, segons ha concretat, tots els equips inscrits tindran llibertat per a focalitzar el seu treball i proposar models que reduïsquen el consum d’energia en domicilis particulars, en les indústries, els comerços o els edificis públics.

“La idea és treballar amb un esperit col·laboratiu i de diàleg per a lluitar contra el canvi climàtic perquè es tracta d’un problema complex i cal innovar per a buscar solucions”, ha aclarit Jordi Peris. A més, ha afegit, “València vol nodrir-se d’este conjunt de propostes i selecionar-ne una per a fer-la pròpia i posar-la en marxa”.

Pel que fa al desenvolupament del concurs, Jordi Peris ha explicat que els estudiants i professionals del sector que hi participen el pròxim divendres gaudiran durant 12 hores de assessorament d’un equip pluridisciplinari a Las Naves, i després el treball continuarà durant 12 hores més a les xarxes socials.

El jurat, que estarà format per tècnics d’InnDEA València, de l’Associació Valenciana d’Empreses del Sector de l’Energia (AVAESEN), de Climate-KIC i de l’Ajuntament de València, valorarà positivament les idees que aporten caràcter innovador, que comprenguen un enfocament social i que siguen aplicables a la ciutat.

L’equip guanyador rebrà una mentoració de dos mesos de Las Naves per a desenvolupar i concretar la idea perquè l’Ajuntament la pose en marxa.

En la presentació d’este certamen també ha participat el director de Climate-KIC Espanya, José Luis Muñoz, que ha explicat que Climathon “invita la societat a buscar solucions per a fer front al canvi climàtic”. Segons les seues paraules, “València, en participar en esta iniciativa, a més d’eixir en el mapa de les ciutats que lluiten contra el canvi climàtic entra en la Champions League de les xarxes que treballen amb este objectiu”.

Arxivat a:

Destacats