La Mesa de Turisme Cultural treballa en la creació d'una App de l'agenda cultural

A més, cerca potenciar el turisme local amb mapes de potencialitats turístiques dels municipis

Guardar

app agenda cultural
app agenda cultural

La Mesa de Turisme Cultural ha començat a treballar sobre projectes concrets per a aconseguir incrementar la demanda i el consum de productes culturals pels turistes i pels ciutadans.

En la reunió celebrada aquest dimecres s'ha plantejat la creació d'una App amb l'agenda cultural de la Generalitat i l'elaboració de mapes de potencialitats per al turisme cultural dels municipis de la Comunitat Valenciana. Dos projectes en què està treballant la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Per la seua banda, la Fundació Turisme València ha esbossat les línies d'un altre projecte que pretén integrar tota l'oferta cultural de la ciutat de València. El director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, ha detallat les fases d'actuació del projecte que s'inicia amb una anàlisi dels recursos culturals i la seua integració del conjunt de l'oferta cultural en una estratègia comuna de promoció i comercialització.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assenyalat que la Mesa de la Cultura busca crear "una marca cultural per a fomentar el posicionament de la Comunitat Valenciana com a destinació dins i fora de les nostres fronteres".

Amoraga ha afegit que, per a aconseguir l'objectiu, "s'ha de millorar la coordinació entre institucions, acostar l'oferta a la demanda, buscar nous públics i consums entre els usuaris locals, nacionals i internacionals, impulsar la modernització de la gestió turística dels recursos culturals i adaptar els recursos culturals a les necessitats del turista".

La conselleria té avançat el projecte de crear una aplicació per als telèfons mòbils amb l'Agenda Cultural de la Generalitat. De manera gratuïta, qualsevol ciutadà podrà estar informat de l'oferta cultural amb diferents desplegables temàtics: música, teatre, audiovisual, òpera, llibres, museus, biblioteques, esdeveniments, etc. L'aplicació es nodreix amb les activitats culturals organitzades pels departaments i organismes de la Generalitat, però és extensible a altres municipis i institucions.

Quant a l'estudi de potencialitat per al turisme cultural dels municipis de la Comunitat Valenciana, és un projecte de diagnosi del patrimoni cultural, que junt amb l'anàlisi de la informació territorial, té la finalitat de proporcionar un instrument de planificació i ajuda en la presa de decisions. Es tracta d'un document que disposarà d'indicadors objectius útils a l'hora de planificar les inversions culturals.

A la reunió de la Mesa de Turisme Cultural, convocada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, han acudit representants de les diputacions de València, Alacant i Castelló; dels ajuntaments de València, Alacant i Castelló; de l'Agència Valenciana de Turisme; de la Fundació Turisme València; i de les universitats de València, Alacant i Castelló.

Destacats