La Diputació de València exposa cinc Projectes Europeus i l'Estratègia DUSI en la “Global Robot Expo 2017”

Els vuit projectes presentats compten amb un pressupost global de 85 milions d'euros

Guardar

diputacion-valencia-bartolome-nofuentes-proyectos-europeos-global-robot-expo
diputacion-valencia-bartolome-nofuentes-proyectos-europeos-global-robot-expo

La Diputació de València ha exposat cinc dels Projectes Europeus més rellevants en els quals està treballant i les tres estratègies DUSI en les quals col·labora, durant la "Global Robot Expo 2017", la fira de la innovació i la robòtica més important en l'àmbit internacional, que s'ha celebrat del 2 al 4 de febrer a Madrid.

Així, l'àrea de Projectes Europeus i la Central d'Innovació, que dirigeix el diputat provincial Bartolomé Nofuentes, ha aprofitat el seu estand per a explicar els tres projectes eDUSI que està desenvolupant al costat dels ajuntaments de Torrent, Quart de Poblet i Paterna. Es tracta de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, finançada amb el programa europeu FEDER de creixement sostenible i que compta amb un pressupost de 35 milions d'euros entre els tres municipis.

D'igual manera, s'han exposat altres cinc projectes europeus de gran envergadura, el seu pressupost total gira entorn dels 50 milions d'euros, que està desenvolupant la seua àrea, el SmartGov, Photocititex, Nobel Grid, UrbanRec i Simbiotic.

Estes cinc iniciatives aposten pel disseny de ciutats intel·ligents i sostenibles, on la transparència i la participació ciutadana tenen un paper central, així com la cura del medi ambient, la innovació i l'ús de les noves tecnologies en les administracions públiques.

"Hem portat algunes de les iniciatives més importants que des de Diputació estem liderant, donant suport a als nostres joves i col·laborant amb les pimes i municipis valencians que participen", va assenyalar Nofuentes.

En este sentit, el diputat també ha valorat com molt positiva la seua participació en la Global Robot Expo, ja que "el fet de poder participar en una fira d'esta envergadura ens permet iniciar contactes i establir relacions amb potencials socis en el camp de la tecnologia i la innovació, la qual cosa es traduirà en projectes comuns que beneficiaran tant als nostres joves com al nostre teixit empresarial i els nostres municipis".

De fet, s'han obert vies diverses vies de treball, que giren entorn de la innovació i les noves tecnologies, amb futurs socis europeus, amb els quals s'espera formar nous consorcis o que s'adherisquen als ja existents.

Finalment, el diputat provincial va assegurar que "estar ací també ens serveix com a aparador per a mostrar el treball que estem realitzant des de la Diputació per acostar els projectes europeus i de gestió del talent, una oportunitat que el nostre model puga exportar-se a altres administracions".

Destacats