InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 en la primera antologia multimèdia d'Estellés

Guardar

Inndea
Inndea

Per primera vegada, els versos del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, estaran en els mitjans digitals amb una antologia multimèdia, disponible per a iOS i Android, en la qual han participat actors i actrius valencians del cinema, el teatre i la televisió. Esta antologia naix de mans de Poètica 2.0, que ha comptat amb la col·laboració d’InnDEA València i el suport de CulturArts.

Es tracta d’una app, anomenada “Estellés, la veu d’un poble”, que reunix alguns dels poemes més celebrats del poeta interpretats per actors i actrius com Antonio Valero, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero o Cristina Soler, entre altres. Les gravacions han tingut lloc en diferents localitzacions de la província de València, entre les quals el Pati de les Sitges de Burjassot o la Casa Museu Benlliure.

Juntament amb els vídeos s’inclouen els textos complets de cada poema i una funcionalitat de lectura guiada, que marca cada vers en sincronia amb la interpretació en vídeo. A més, la secció “En context” oferix entrevistes amb Marc Granell, poeta i traductor al castellà d’Estellés, i el catedràtic de Filologia Catalana Ferran Carbó, que expliquen aspectes fonamentals de l’obra d’Estellés i la seua importància dins de les lletres valencianes.

Poètica 2.0 té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies creant una col·lecció d’apps per a dispositius mòbils. A més de gaudir amb estes els amants de la poesia i els alumnes de Primària i Secundària, són també una bona ferramenta per a l’aprenentatge de la llengua i per a acostar la literatura valenciana als estudiants d’altres països. Este projecte es complementa amb una pàgina web I amb una altra antologia de poesia en valencià i de poetes clàssics en castellà, des de l’edat mitjana fins al segle XIX.

Entre els seus pròxims projectes, destaquen noves apps dedicades a poetes com ara Ausiàs March, Maria Beneyto o Federico García Lorca. Estes produccions estaran disponibles en 2017.

La presentació, hui a les 19.30 hores al Centre Cultural La Beneficència, inclourà també un recital en directe de poemes d’Estellés, interpretats per alguns dels actors i actrius que han participat en el projecte, i projeccions audiovisuals. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 per a promoure el sector de la cultura i de l’edició a través de la innovació. Esta acció se suma a moltes més que du a terme l’entitat pública, com ara la participació de les empreses del sector de l’edició digital en el passat Espai Digital de la Fira del Llibre LIBER 2016 a Barcelona.

Arxivat a:

Destacats