Google espia als seus usuaris

Guardar

img_20171205132423
img_20171205132423

La següent notícia passarà desapercebuda malgrat que hauria d'obrir totes les portades dels diaris mundials. Els smartphones que empren el sistema operatiu Android, fins i tot quan els usuaris tenen desactivats els seus serveis de geolocalització, monitoregen els desplaçaments dels usuaris. És a dir, que tota la informació sobre on anem i deixem d'anar amb el nostre telèfon a la butxaca és informació recollida i emmagatzemada per Google.

Aquesta informació ha sortit a la llum després d'una investigació duta a terme per Quartz. Segons el mitjà, Google recull informació quan els usuaris d'Android passen per un enclavament proper a una torre o una antena de telefonia.

Normalment aquesta informació es recull quan els usuaris han activat el seu sistema de geolocalització. No obstant això, es desconeixia que Android fes el mateix quan l'usuari hagués decidit negar-se a oferir aquesta informació.

Una font de Google ha confirmat la informació. L'empresa portaria des de gener de 2017 actuant d'aquesta manera que atempta contra totes les lleis de la privacitat. Fins i tot quan un usuari volgués escapar del control de Google no podria. L'explicació que la firma nord-americana dóna és, com sempre, la tècnica. Google afirma que gràcies a aquest procés s'incrementa la velocitat i el rendiment dels serveis de missatgeria instantània.

Alguna cosa no haurà fet bé l'empresa de Noves Tecnologies quan un portaveu de la companyia ha assegurat que Google ja ha actualitzat el seu sistema perquè no torne a repetir-se un succés com el descrit.

En resum, l'empresa espia i rendibilitza informació de persones que no vulguen que això passe.

Ens hem de preguntar perquè aquesta notícia no obrirà les portades dels diaris més importants del globus. La veritat és que estem obsessionats en altres temes sense adonar-nos que firmes com Google incompleixen normatives dia sí dia també.

Destacats