Experts debateixen sobre la reutilització d'aigües en la depuradora de Pinedo i els efectes de la crema de la palla de l'arròs en l'Albufera

InnDEA València acull la celebració la pròxima setmana el curs CATALYST 2016

Guardar

Albufera
Albufera

InnDEA València acull la celebració la pròxima setmana el curs CATALYST 2016, organitzat per experts i expertes de la Universitat Politècnica de València i de la Generalitat Valenciana, finançat per Climate-KIC -iniciativa europea dedicada a la lluita contra el canvi climàtic-, i el qual reunirà en Las Naves a experts i expertes internacionals en economia circular en la gestió de l'aigua. 

Este curs de formació començarà el pròxim dilluns i s'allargarà fins el dissabte 3 de desembre. Pel matí participaran representants d'institucions públiques i privades de països com Portugal, Bulgària, Xipre, Malta, Romania i Eslovènia, que exposaran i debatran amb experts i expertes les problemàtiques sobre aigua en les seues respectives regions. Per la vesprada se centraran en dos temes fonamentals per a la nostra ciutat: la reutilització de les aigües procedents de la depuradora de Pinedo i com afecta la crema de la palla de l'arròs a l'Albufera.

El curs pretén ser un espai de formació i debat sobre 'economia circular en el sector de l'aigua, sobre la seua reutilització i el seu tractament i gestió complint criteris de sostenibilitat. Les persones participants exposaran casos concrets sobre problemàtiques en els seus països i regions.

En el cas de València, representants de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), de l'Entitat Pública de Sanejament de Aigües Residuals (EPSAR), de la Generalitat Valenciana, de la UPV, així com personal tècnic d'InnDEA València, col·laboren en l'organització i assistiran a la trobada, en la què es tractarà, amb l'objectiu de buscar possibles solucions innovadores, la problemàtica de la crema de la palla de l'arròs i com afecta esta a les aigües de l'Albufera; i les possibles idees per a donar eixida a la reutilització de les aigües residuals que provenen de la depuradora de Pinedo.

L'organització d'este encontre també ha previst una visita al Parc de l'Albufera, on els i les assistents a la jornada podran conéixer de primera mà l'estat mediambiental del llac i de les seues aigües.

Destacats