El Seminari GO! aborda el conflicte entre transparència i protecció de dades

Roberto Jaramillo: “Quan es tracta de transparència, la primera por és la protecció de dades, fins a on arribar. Intentem que no hi haja conflicte entre els dos àmbits”

Guardar

_DSC07887
_DSC07887

On es troba el límit entre la transparència i la protecció de dades, una de les qüestions que generen més conflicte per a les administracions públiques, ha sigut el tema central de l'últim Seminari GO!, impulsat per la Delegació de Transparència de la Diputació de València que gestiona Roberto Jaramillo.

“Quan es tracta de transparència, la primera por és la protecció de dades, fins a on arribar; molts veuen un conflicte greu entre els dos àmbits i intentem resoldre-ho”, ha explicat el diputat, que s'ha encarregat d'inaugurar la jornada formativa aquest divendres en el MuVIM.

La iniciativa ha reunit a un centenar d'assistents, més d'un 90% d'ells amb un perfil tècnic en els ajuntaments i en la Generalitat, i ha rebut inscripcions fins a l'últim moment, un clar indicador de l'interès per rebre formació en transparència en les administracions.

“La normativa relacionada amb Internet és relativament recent i genera dubtes perquè els afecta a tots en qüestió de transparència”, ha assenyalat Jaramillo.

Els ponents han sigut Ricard Martínez Cap de Servei de Transparència; Esperanza Zambrano, Sotsdirectora General de Reclamacions del Consell de Transparència i Bon Govern; i Santiago Farré, responsable de l'Assessoria Jurídica de l'Autoritat Catalana de Protecció de dades.

Martínez, qui també ha exercit de moderador en la jornada, ha destacat que gràcies a la sessió de debat sobre els problemes que es troben els tècnics i a la seua implicació, el seminari es converteix en una “conversa entre professionals”.

Una de les primeres qüestions que han de plantejar-se les administracions públiques, ha valorat, és decidir si “els esforços en transparència van a ser un cost o una inversió”.

Els Seminaris GO! són fruit de les enquestes realitzades des de la delegació de Transparència als ajuntaments, que van indicar una demanda clara de formació en transparència. En aquest sentit, el model formatiu dels seminaris consisteix a oferir una ponència magistral i formar grups de treball per a compartir coneixement i treballar conjuntament.

Arxivat a:

Destacats