El rellotge intel·ligent per predir malalties

Guardar

img_20170502112643
img_20170502112643

Tecnologia i salut són dos sectors que actualment estan profundament units. L'anomenat "Projecte Base" llançat des de Google juntament amb la Universitat de Duke i la Facultat de Medicina de Standford és una prova més d'això.

Ha estat a través de Verily, l'abans anomenada Google Life Sciences, que s'ha desenvolupat aquesta iniciativa consistent en demanar informació mèdica de més de 10.000 pacients per poder predir malalties en el futur.

Per a això Google proposa que voluntaris participen en un estudi que durarà quatre anys i pel qual els investigats rebran 400 dòlars. A l'inici de l'estudi aquests s'hauran de sotmetre a una anàlisi de sang i altres proves mèdiques que es repetiran cada any.

L'innovador del projecte entra en joc gràcies a la tecnologia aportada pel gegant de la xarxa. Tots els voluntaris portaran un rellotge intel·ligent fabricat per Verily, l'anomenat Study Watch, que monitoritzarà les seves constants físiques i enviarà informació que més tard serà analitzada per les dues institucions universitàries.

Tal com apunta Sam Gambhir, responsable de radiologia de la Facultat de Stanford, sense el rellotge intel·ligent demanar les dades mèdiques que fan falta per a una investigació com aquesta, seria impossible o molt costós.

Gràcies a aquestes dades i a la posterior aplicació de l'enginyeria de Big Data, els investigadors tindran un registre "mil·limètric" de les causes i l'evolució de les malalties.

Destacats