El desafiament del eSports acosta la Diputació als joves

Guardar

0-2
0-2

La participació de 1.700 joves en un esdeveniment que va durar un sol dia demostra l'interès que suscita entre aquest sector de població el món dels videojocs, també conegut com ‘Gaming’. El Challenge Play for Women, el primer esdeveniment a Espanya dedicat a analitzar la participació de la dona en aquest mercat, ha tancat la seua primera edició amb “gran èxit de participació”, en paraules de la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García. Un esdeveniment en el qual s'ha implicat des del primer moment la Diputació de València, que ha anunciat que apostarà per impulsar els esports electrònics en tota la província.

“És difícil que els joves s'acosten a les institucions pel descrèdit que susciten aquests dies, però hem vist que amb els eSports les institucions podem acostar-nos a ells”, ha explicat la diputada Isabel García. Tant és així que ha anunciat que la institució provincialestà considerant la possibilitat de crear una escola d'estiu dedicada als esports electrònics, una manera d'aprofundir en aspectes que vagen més enllà de la Igualtat, en el qual es tracten temes com les eixides laborals del sector, en àmbits com el disseny o la gestió d'espais.

“Es tracta d'obrir un espai perquè els joves parlen i proposen”, ha indicat la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, qui ha destacat el caràcter transversal dels eSports, de manera que “permeten el treball de la Igualtat des d'un àmbit amable per a ells”, segons la responsable de l'àrea. El Challenge Play for Women ha permès no solament analitzar el paper de la dona en el món del ‘Gaming’, sinó introduir i donar a conéixer aquesta disciplina al públic en general.

En la cita s'han realitzat dos campionats, un centrat en el joc League of Legends i l'altre en el FIFA 17. En la primera competició hi ha hagut una notable presència femenina, constituint al voltant d'un quart dels 80 participants. Es tracta d'un joc d'estratègia que combina elements de rol amb un disseny i estil propis. Les partides es desenvolupen entre dos equips en diferents camps de batalla. En aquest cas, han participat un total de 16 equips mixts, sempre amb la intervenció d'almenys una dona per grup.

Pel que fa al simulador de futbol FIFA 17, en el torneig han participat 192 jugadors i s'ha dividit en dues categories: sub 16 i absoluta. En aquest cas, la demanda de participació ha sigut tan elevada que d'una capacitat per a 64 jugadors s'ha passat a 128 places en categoria absoluta. La competició es desenvolupa en rondes classificatòries, en les quals el jugador que perd és eliminat. En el FIFA 17 els futbolistes pensen, es mouen, interactuen i executen els seus atacs de manera que cada jugador controla per complet tot el que succeeix sobre la gespa.

A més d'aquests campionats, ponències, tallers i àrea d'exhibició, en aquesta primera edició del Challenge Play for Women s'ha organitzat un lliurament de premis en quatre categories: Creació de continguts, en la qual s'ha reconegut el treball de la Youtuber Sarah Oukhatou, Ruth Vega en la secció de Streaming, Cris Donoso en Periodisme i Gina Tost com a escriptora; a les jugadores professionals Aida García en CS:GO i Eva Alonso en League of Legends; en la categoria d'Entitats s'ha guardonat a Índia Barco, Marta de Miguel, Ana Oliveras i Lara Smirnova; i en l'apartat Especial a Meritxell Carbonell i a la família Cedeño Martínez.

Una iniciativa tancada amb èxit a la qual els organitzadors, tant la Diputació de València com l'Associació Valenciana d'Esports Electrònics, s'han compromès a seguir impulsant i millorant en edicions futures. L'objectiu és que la presència femenina en el sector del ‘Gaming’ siga cada vegada més habitual, de manera que la Igualtat siga efectiva i real, com ha destacat Lara Smirnova, creadora de continguts i presentadora: “És molt necessari reforçar el paper de la dona en el sector dels videojocs. Com totes m'he trobat amb algunes dificultats, per exemple, que siguem criticades pel nostre aspecte físic. No obstant açò, també hi ha coses positives, és una indústria molt divertida en la qual podem fer el que més ens agrada, que és jugar”.

Destacats