El 25% dels consumidors pagaria més per enviaments immediats

Guardar

envios
envios

Els e-commerce han transformat els processos de compra, les formes de pagament i també els lliuraments. Amb l'objectiu de guanyar visibilitat estant en més moments de la vida del consumidor, s'adapten a les necessitats del client oferint majors beneficis i comoditats, el que al seu torn els permet incrementar les seues vendes. Les estratègies de les grans empreses per fer front a aquest repte consisteixen, d'una banda, en baixar del "núvol" en línia per obrir botigues físiques, i per l'altra banda, traslladar els grans magatzems de l'extraradi als centres de la ciutat. Per exemple, Aliexpress obria fa poc el seu pop-up store a Madrid, mentre altres grans ja s'han instal·lat al centre i/o fan enviaments a 2 hores.

El Marketplace de transports Furgo, que connecta a usuaris i transportistes de tot Espanya a través del seu web i app, ha recollit dades que indiquen com els consumidors creuen que haurien de ser els lliuraments de les seues comandes en línia. Segons es desprén d'aquesta infografia, els enviaments immediats són la clau per adaptar-se al consumidor, que compra el producte en funció del temps d'enviament que ofereix el comerç electrònic. Així, el 98% dels millennials reclama la compra ràpida, i el 25% dels consumidors estaria disposat a pagar més per enviaments immediats. Com a conseqüència d'això, en països com els Estats Units el 52% dels retailers que operen en el mercat ja ofereixen lliuraments same-day, és a dir, en el mateix dia de la compra.

Més enllà d'incrementar el volum de vendes i diferenciar-se de la competència, cal implementar els enviaments immediats per poder assolir una major fidelització de clients, menor abandonament de carrets, simplificació de processos i menys reclamacions. Segons explica Javier Sánchez-Marco, CEO i cofundador de Furgo, "fins ara, un gran nombre de lliuraments a domicili resulten fallits perquè el client es troba absent, el que pot afectar la qualitat (i caducitat) del producte i augmentar el nombre d'incidències (trucades, reclamacions, devolucions, etc.). "Tot això representa una gran dificultat per a Espanya, ja que és el 5è país en el rànquing de consum de comerç electrònic a Europa, amb una taxa de creixement del sector superior al 10% anual, però amb baixa eficiència logística.

La major demanda de productes que requereixen lliuraments exprés està en el sector tecnològic i de moda. Però, què passa amb els enviaments de grans volums? Fins ara les compres de mobles i electrodomèstics no suposaven una compra per impuls, sinó que responien a una necessitat i a una de decisió estudiada i meditada, de manera que podia no ser necessari un transport ràpid. Però ara, els consumidors fan pressió per aconseguir aquests enviaments immediats igualant les condicions d'enviament de productes. Pressió que es veu incentivada amb l'èxit de plataformes de segona mà i ofertes de curta temporalitat.

Aquests canvis estan provocant que els comerços hagen de modificar la seua logística, especialment aquells que venen objectes voluminosos que, acostumats a gestionar el transport a llarg termini, decideixen adaptar-se a la situació. Per a aquests casos Furgo ofereix a través de la seua plataforma una solució als enviaments immediats, Furgo Express, que permet disposar de furgonetes per realitzar trasllats same-day. El servei ja està disponible a Barcelona i Madrid amb més de 400 transportistes, on petites cadenes i distribuïdors comercials fan enviaments a seixanta minuts. Ja siga de sofàs, matalassos, electrodomèstics o material d'hostaleria. Els clients finals són tant cadenes comercials com particulars.

Destacats