ClimateLaunchpad premia a Matter

Se escogía la mejor propuesta para el uso de residuos agroalimentarios como material de construcció

Guardar

ClimateLaunchpad
ClimateLaunchpad

 

Recuperar els residus de la indústria agroalimentària com el vi, l’oli d’oliva o el café per a convertir-los en materials de construcció és la proposta de Matter, l’equip guanyador de la competició ClimateLaunchpad, una de les iniciatives de Climate-KIC, coordinada a Espanya per AVAESEN i InnDEA València, on es convida emprenedors i emprenedores a presentar les seues idees de negoci que contribuïsquen a adaptar-se al canvi climàtic i mitigar-lo.

Durant tres mesos, un equip de coaches ajuda els i les candidates a millorar les seues propostes perquè arriben al mercat. En la final que s’ha celebrat a València, a Les Naus, els huit equips participants han tingut l’oportunitat de presentar i competir davant d’un nombrós públic i un jurat compost per empreses, inversors, Administració i representants de Climate-KIC Spain.

L’acte ha arrancat amb la xarrada inspiradora de Peter Vesterbackaa, que ha compartit la seua experiència en ROVIO, l’empresa creadora d’Angry Birds, en què ha remarcat que la clau de l’èxit es basa en les tres es: educació, entreteniment i emprenedoria.

El jurat ha atorgat el primer guardó a la proposta Matter, amb la reutilització de residus agroalimentaris en el sector de la construcció. El segon premi ha sigut per a Energy Dreams i la seua original idea de generar energia quan es camina i es balla en festivals, concerts i zones amb gran afluència, cobrint el terra amb un paviment capaç de transformar eixe impacte en energia.

El tercer premi ha sigut per a Urbanmet, amb la seua aplicació GIS, que integra les dades recollides en una ciutat per a la presa de decisions sostenibles per part de l’Administració local.

Els tres equips finalistes representaran Espanya en la final europea que se celebrarà el 7 i 8 octubre a Tallinn (Estònia). A més, el públic assistent va votar un premi especial, que anà a parar a l’equip Water Diverter, la proposta del qual es basa en la utilització de l’aigua gelada de la dutxa que es malgasta mentre ix l’aigua calenta, milions de litres anuals només a Espanya.

ClimateLaunchpad ha comptat amb el patrocini de BStartup, del Banc Sabadell, Olleros Abogados, Institut IDEAS, MI-MA-ZU, Finnova, Diputació de València i Start-up Europe Awards.

El programa ClimateLaunchpad es coordina a Espanya pels socis de Climate-KIC AVAESEN i InnDEA València.

Climate-KIC és la major iniciativa europea publicoprivada de canvi climàtic que impulsa la innovació per a potenciar la competitivitat europea, augmentar el creixement econòmic i la generació d’ocupació a través de la creació de nous productes i servicis que facen front al canvi climàtic. Climate-KIC és una iniciativa de l’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia), un organisme de la Unió Europea.

Arxivat a:

Destacats