Bojos pel cobalt

Guardar

cobalt
cobalt

Poc es parla de les Noves Tecnologies i el seu impacte mediambiental. Menys encara es considera l'impacte geopolític que el sector té en un món globalitzat com el nostre.

Actualment, el cobalt és un dels materials més preuats del planeta. S'utilitza per a les bateries dels dispositius mòbils i segons informa el portal Xataka, el 2017 es van emprar 123.000 tones d'aquest material per fabricar productes tecnològics.

Si tenim en compte que el 60% d'aquest material s'obté de la República Democràtica del Congo, podrem comprendre perquè aquest país està en permanent situació d'inestabilitat i conflicte. A tot això cal sumar-li que aquest material ha viscut el 2017 un creixement del seu preu sense parangó. De valer 34.600 dòlars la tona, ha experimentat un augment de més del doble situant-se en els 81.360 dòlars la tona.

Tenint tota aquesta informació s'entén molt millor el nou robot que ha presentat Apple. El seu nom és Daisy i s'encarrega de desacoblar els dispositius de la firma nord-americana ja usats d'aquesta manera recuperar materials com el cobalt.

Així, es recuperen 770 quilos de cobalt per cada 100.000 iPhones. De la mateixa manera, s'obtenen 1.900 quilos d'alumini, 710 quilos de coure, 7,5 quilos de plata i 43 quilos d'estany.

Daisy sembla una innovació interessant que Apple va presentar, oportunament, durant el Dia de la Terra.

Destacats