Arriba Dreamhack València

35.000 assistents ompliran el recinte Firal de València durant els quatre dies de la seua celebració

Guardar

Dreamhack Valencia
Dreamhack Valencia

València serà, per seté any consecutiu, la ciutat espanyola que albergue l'esdeveniment més gran d'eSports d'Espanya. Durant quatre dies, jugadors professionals arribats de diferents parts del món i assistents de tota la geografia espanyola es donaran cita per gaudir dels esports electrònics en Dreamhack València.

En la seua setena edició a la capital del Túria, que se celebra des de hui fins al 17 de juliol, Dreamhack espera més de 35.000 assistents al llarg dels quatre dies de celebració del festival en els 30.000 metres quadrats que ocuparà en Fira València.

Una de les àrees més destacades de Dreamhack València és la seua LAN party, on 3.000 persones es concentren simultàniament amb el seu propi ordinador o consola, gaudint de quatre dies de jocs, competicions i tot tipus d'activitats digitals en companyia de centenars d'aficionats de tot el món.

Les àrees d'eSports i d'Expo completen l'oferta de l'esdeveniment, on es podrà veure de prop els millors jugadors del món en les competicions oficials dels principals títols d'eSports. A més, els assistents podran conéixer les últimes novetats i innovacions de la indústria del gaming.

En els últims mesos s'està confirmant que el gaming és una indústria global amb un gran potencial. Més de 113 milions de persones a tot el món consumeixen eSports a la televisió o per internet, generant uns ingressos superiors als 250 milions de dòlars.

Un dels fenòmens més latents dins dels eSports, és la capacitat que ha tingut de transformar als espectadors casuals en fanàtics. En l'actualitat els països que lideren aquesta temàtica són Xina i els Estats Units. No obstant això, el creixement no es limita a aquestes nacions, la tendència s'ha massificat internacionalment.

https://twitter.com/e_SportsSpain/status/752586648454565888

Per posar-nos en context, la Super Bowl i la final de la Champions League, són els esdeveniments esportius amb més audiència del món. Aquest any el campionat de la NFL va ser vist per uns 114 milions de persones i la final de la Champions per uns 168 milions. El campionat de League of Legends va comptar amb uns 34 milions d'espectadors el 2013 i 27 milions el 2014. Els ingressos del mercat dels videojocs actualment són 20 bilions superiors als de la indústria musical, i estan aconseguint a la indústria cinematogràfica.

Aquesta explosió dels esports electrònics que es viu a 2016 ja la va detectar ENCOM quan encara era una tendència incipient. L'empresa valenciana, organitzadora de DreamHack València al costat de Fira València, va ser coorganitzadora del primer congrés internacional de eSports -valenciaesportscongress.com- juntament amb Twitch, i va ser responsable de la primera retransmissió a Espanya d'un esdeveniment d'eSports per televisió, en concret en canal + en 2011.

Va ser en 2010 quan Dreamhack va escollir València per arrencar l'expansió internacional del seu esdeveniment d'eSports, que fins llavors no havia sortit de Suècia. Ara s'han sumat França, Regne Unit, Romania i Rússia, alhora que es prepara la seua expansió a altres mercats internacionals per 2017 internacionalment.

Arxivat a:

Destacats