• Home

  • Teatre Talía

TOT SOBRE L'HISTÒRIC TEATRE TALIA

Teatre Talia

L’històric Teatre Talia és un dels teatres més populars de la ciutat, situat en el nucli antic de València, al carrer Cavallers, 31. Es va inaugurar en 1928, i encara està en mans de la Casa dels Obrers de Sant Vicent Ferrer, una institució catòlica que va nàixer en 1908 amb caràcter benèfic. En l’actualitat, és gestionat per l’empresa privada Olympia Metropolitana S.A.

Durant la Guerra Civil, el Teatre Talia va estar sota control del Comité Executiu d’Espectacles Públic, en finalitzar va tornar a les mans de la Casa dels Obrers i va ser llar de gran varietat d’obres de teatre i espectacles de tota mena, fins a arribar a hui dia.

En els seus inicis, va inaugurar-se com un espai cultural en el qual es representaven obres locals, tant en valencià com en castellà. Es coneixia especialment per les seues representacions dirigides a un públic popular i no a les classes altes. Hui dia és propietat de la Generalitat Valenciana, encara que des de 2012 està gestionat per l’empresa privada Olympia Metropolitana. Si busques obres de producció valenciana, aquest és el teu teatre, ja que acullen espectacles que no tenen cabuda en altres llocs.

Pati de butaques del teatre Talia

És dels teatres més xicotets de la Generalitat, amb un aforament d’uns 350 espectadors: disposa de 243 butaques fixes, 62 llotges en el primer pis i 36 en el segon, a més de 48 butaques d’amfiteatre.

L’horari de taquilla del Teatre Talia és de dimarts a divendres de 18 a 21 hores. Per part seua, per als espectacles de cap de setmana, s’obri una hora i mitja abans de cada funció; i en el cas dels matinals, 30 minuts abans.

Durant tot l’any, el Teatre Talia gaudeix d’una àmplia programació, apostant sempre per novetats i títols atrevits, com és el cas d’alguns dels seus espectacles recents: “Hitchcock, la comèdia” o “La reina del ball de COU 1995”. No obstant això, també es reconeix al Talia per la seua aposta per representacions clàssiques, tals com “La vida és somni” de Calderón de la Barca o “La dama boba” de Lope de Vega.

El més llegit