• Home

  • Teatre Principal

EL TEATRE PRINCIPAL DE VALÈNCIA, EL PRIMER A CONSTRUIR-SE A LA CIUTAT

Teatro Principal​​​​​​​

El Teatre Principal de València, localitzat en el districte Ciutat Vella, concretament al carrer de les Barques número 15. Es tracta d’un dels teatres amb més història de la ciutat, sent el primer que es va construir tal com concebem hui el dia el teatre. Va ser l’any 1775 quan l’arquitecte italià Filippo Fontana va començar la construcció d’aquest espai, encara que no va obrir les seues portes al públic valencià fins a 1832, amb les obres encara sense acabar.

Els plànols originals per a aquest espai varen ser modificats, i en els seus inicis l’interior es va decorar al més pur estil rococó, també modificat en els anys següents. Va ser l’any 1854 quan finalment acabaren les obres de construcció. El teatre gaudeix d’un aforament per a 1.226 persones i una de les localitzacions més privilegiades a València, en ple centre.

El Teatre Principal va començar a ser reconegut per acollir, grans òperes i sarsueles, així com l’estrena operística de “El Gato Montés” en 1916; “El triomf de Tirant” del mestre Amand Blanquer en 1992, o “La venta de los gatos”, òpera pòstuma del mestre José Serrano, en 1943, entre moltes altres. A part d’això, grans actors, actrius, ballarins i ballarines han passat per l’emblemàtic escenari d’aquest colossal teatre amb tanta història a la seua esquena.

Columnes_de_la_façana_del_teatre_Principal_de_València

Un dels esdeveniments més destacats que ha acollit el teatre, va ser la presentació oficial al públic del cantant Nino Bravo i el seu conjunt, Los Superson. Va ser el 16 de març de 1969, en una gala que encara és recordada pels més aficionats a la música i al cantant valencià. Per part seua, el Teatre Principal va ser la seu de l’Orquestra de València des de l’any 1943 fins a la inauguració del Palau de la Música, en 1987.

Hui dia, el Teatre acull una variada programació teatral, així com musical i de dansa. L‘horari de taquilla d’aquest teatre públic de València és de dimarts a divendres d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores; dissabtes, diumenges i festius de 17 a 20 hores. Els dilluns roman tancada.

El més llegit