Una xiqueta d'11 anys de Gandia crida a l'112 per a socórrer a la seua mare després de quedar-se inconscient

L'operadora del servei d'emergències va acompanyar i ajudà per telèfon a la menor fins que va arribar una ambulància i la Policia Local de Gandia a l'habitatge

Guardar

Servei d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana
Servei d'emergències 112 de la Comunitat Valenciana

Una xiqueta d'11 anys crida al 112 per a alertar als serveis d'emergències que la seua mare s'havia quedat insconscient. El succés va ocórrer en la ciutat de Gandia (La Safor) quan una dona es va quedar insconsciente en el seu domicili. Així, la ràpida actuació de la menor de tan sols 11 anys va ser clau perquè els serveis d'emergència sanitaris pogueren atendre a la seua mare després d'entrar en eixe estat d'inconsciencia.

Durant la telefonada, la xiqueta va estar en contacte amb una operadora del 112, qui en percebre a la menor "nerviosa i espantada" la va mantindre al telèfon. A més, li va oferir el seu suport perquè la situació no resultara tan impactant i es mantinguera tranquil·la fins que arribara la Policia Local de Gandia, el primer recurs que es va personar en l'habitatge.

Després de l'arribada dels agents del cos de Policia Local, la mare es va despertar i va eixir de l'estat d'inconsciència en el qual havia estat, encara que tenia problemes per a poder comunicar-se bé. Fins a l'habitatge on van ocórrer els fets es va desplaçar una ambulància que va traslladar a la dona fins a un centre hospitalari on va poder ser tractada per personal sanitari. Finalment, l'operadora del servei d'emergències de la Comunitat Valenciana que havia atés el cas es va acomiadar de la xiqueta.

Per la seua banda, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha assegurat que aquest cas evidencia una vegada més la importància que té divulgar des d'edats primerenques com posar-se en contacte amb els serveis de l'112 en cas d'emergència. En eixa mateixa línia, Núñez ha assenyalat que conéixer el número d'emergències "pot salvar vides i facilita la localització de les persones afectades i, amb això, s'agilitza la resposta d'aquest servei".

Destacats