Unes 300 persones van accedir al Xorret de Catí de Castalla per a veure la neu malgrat estar tallat l'accés

Guardar

fotonoticia_20210111112654_1920
fotonoticia_20210111112654_1920

Uns 100 vehicles amb al voltant de 300 persones van accedir al paratge del Xorret de Catí de Castalla malgrat estar tallats els accessos, segons ha indicat la Delegació del Govern. Les tanques dels accessos es van retirar i aquests cotxes van accedir als aparcaments d'aquest paratge en una localitat actualment confinada perimetralment per la pandèmia.

Segons Delegació, a la part alta de Catí, en una gran esplanada, es van arribar a localitzar al voltant de 300 persones a les quals se'ls va informar del risc de gelada i se'ls va demanar que abandonaren el lloc de manera ordenada per a evitar riscos.

De fet, des de Delegació han assenyalat que l'afluència "massiva" de visitants a zones d'interior amb neu va dificultar els treballs per a netejar carreteres i va obligar la Guàrdia Civil a reorganitzar els seus recursos per a atendre incidències de vehicles privats desplaçats o peticions d'ajuda d'ajuntaments.

Respecte als incidents particulars, un operari del Ministeri de Transports que conduïa una màquina llevaneu, va patir un accident en la vesprada del diumenge i es troba ingressat a l'hospital de Castelló. Està en situació greu i roman en l'UCI.

Així mateix, la Guàrdia Civil ha realitzat en les últimes hores diversos serveis en farmàcies i residències per a atendre urgències. En aquest sentit, després de tindre coneixement de la defunció d'una persona en la residència d'ancians de Tuéjar, una patrulla del Seprona de Chelva va traslladar a un facultatiu perquè certificara la mort a causa de l'estat intransitable de les carreteres i que no comptaven amb cadenes per a circular.

CAMIONS

Segons Delegació del Govern, ja no queden camions embutxacat i s'han emprat més de 6.000 tones de sal durant el cap de setmana per a garantir la seguretat de circulació en vies principals.

Destacats