Un home s'enfronta a 14 anys per intentar matar a la seua parella: li va colpejar amb un martell i li va clavar un tornavís

Guardar

ciudad_justicia
ciudad_justicia

Un home s'enfronta a una pena de 14 anys de presó per intentar matar a la seua parella de fet en l'habitatge que compartien, en una pedania de València: Li va colpejar al cap amb un martell i li va clavar un tornavís en el pit.

La Fiscalia acusa l'home d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa amb la circumstància agreujant de parentiu i de discriminació per gènere, segons recull la qualificació provisional remesa al Jutjat de Violència sobre la Dona número 3 de València, signada per Susana Gisbert, i a la qual ha tingut accés Europa Press.

Els fets es remunten al 12 de juliol de 2019, quan l'acusat, amb antecedents penals no computables en aquesta causa, va arribar a casa a la vesprada, al voltant de les 18.30 hores, i va començar a cridar a la seua parella perquè no havia fet el menjar, segons recull l'escrit fiscal.

També el va acusar de tindre relacions amb altres homes i va començar a colpejar mobles i portes. A continuació va agarrar un martell i el va descarregar amb totes les seues forces de manera sorprenent sobre el cap d'ella, que es trobava asseguda en el sofà, amb la intenció de llevar-li la vida.

Com la víctima cridava de dolor, l'home li va agarrar del coll --sempre segons el mateix escrit-- i li va ficar els dits en la gola. Seguidament li va clavar un tornavís en el pit amb el mateix propòsit de posar fi a la seua vida.

L'home hauria aconseguit el seu objectiu de no ser per l'arribada de diversos veïns que, alertats pels crits i perquè no els obrien malgrat les seues contínues crides, van tirar la porta a baix i van avortar l'agressió.

La dona va patir diverses lesions que van requerir tractament mèdic i quirúrgic i que van necessitar de 209 dies per a curar-se, 150 d'ells d'incapacitat per a les seues ocupacions habituals, incloent-hi els 38 d'ingrés hospitalari. Li han quedat com a seqüeles diverses cicatrius, algunes li provoquen molèsties doloroses per a dormir, i síndrome de muscle esquerre dolorós de grau moderat.

Per aquests fets, la Fiscalia demana 14 anys de presó per a l'home i 15 anys de prohibició d'aproximació i comunicació respecte de la víctima en un radi de 500 metres. També li reclama llibertat vigilada per temps de cinc anys després del compliment de la condemna.

Quant a la responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita que l'acusat indemnitze a la víctima amb 11.830 euros per les lesions patides, 12.000 euros per les seqüeles i altres 12.000 euros pel mal moral infligit.

Destacats