Un "grup secret" anomenat 'CNI català' va encarregar als CDR detinguts l'assalt al Parlament

Guardar

cdr_asalto-parlament
cdr_asalto-parlament

Un "grup secret" anomenat 'CNI català' va encarregar als membres de l'Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República desarticulat el setembre passat que assaltaren el Parlament i garantiren la logística i la seguretat necessàries perquè es pogueren mantenir comunicacions dins i fora de l'edifici en el dia que anomenaven "el dia D".

Així ho recull el sumari de la causa oberta a l'Audiència Nacional al que ha tingut accés Europa Press i en el qual la Guàrdia Civil explica que va ser Ferran Jolis Guardiola, en presó provisional i pertanyent al CDR de Santa Perpètua de Mogoda, qui va crear l'ERT, als quals va definir com "un equip prou bèstia".

D'acord amb les perquisicions, la seua missió és "dur a terme les accions més sensibles, seguint la línia estratègica dels CDR, que requereixen un plus de compromís i professionalitat en la seua execució".

En aquest context, el 8 d'octubre del 2018, un altre dels detinguts en presó preventiva, Xavier Buigas, li va dir a Jolís que "un grup secret, denominat 'CNI Català', s'havia posat en contacte amb ell perquè aportara la infraestructura logística necessària amb l'objectiu d'escometre una acció en la qual pretenen ocupar el Parlament de Catalunya, i defensar-lo posteriorment".

"Segons indica, aquest grup disposa d'infraestructura organitzada a nivell 'tècnic i tàctic', així com d'amplis recursos econòmics i capacitat per mobilitzar milers de persones. Aquest encàrrec va ser assumit per l'ERT que es trobava en fase de consolidació i expansió", diu l'informe de la Guàrdia Civil que obra en el sumari.

Buigas li va aportar "detalls minuciosos sobre l'esdeveniment, i va informar que l'ocupació es duria a terme per la porta principal del Parlament, ja que se'ls facilitarà l'accés des de l'interior" i li va dir que juntament amb un reduït grup de persones, cooperarien amb l'esmentat 'CNI' i s'encarregarien "del lloguer d'immobles i locals que els proporcionin seguretat i l'establiment de bases d''intendència'".

"Per a això necessitarien els serveis de Ferrán Jolis, a causa dels seus amplis coneixements en l'apartat informàtic i de telecomunicacions, amb l'objectiu que confeccionara una xarxa segura i indetectable que permeta les comunicacions entre l'interior i exterior del Parlament", exposa el sumari.

Destacats