Un terratrémol de 3,5 graus assota la Comunitat Valenciana

Diferents municipis alacantins com Ibi i Banyeres de Mariola registren un episodi sísmic amb diversos tremolors en la vesprada d'este diumenge

Guardar

Vista panoràmica del municipi alacantí d'Ibi
Vista panoràmica del municipi alacantí d'Ibi

L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha informat en la vesprada d'aquest diumenge que Ibi ha registrat un terratrémol que ha arribat als 3,5 graus en l'escala Richter. Els veïns i veïnes d'aquest municipi de l'interior muntanyenc de la província d'Alacant han pogut sentir el sisme vora les 17:30 h de la vesprada d'aquest diumenge 24 de març.

El tremolor, que s'ha produït a quatre quilòmetres de profunditat, segons apunten des de l'Institut Geogràfic Nacional, ha sigut l'últim d'un episodi sísmic que ha començat el migdia amb un primer terratrémol d'1,9 graus a 10 km de profunditat. Més tard, prop de les 17 hores, s'ha reproduït un segon tremolor que ha arribat als 3 graus a tan sols dos quilòmetres de profunditat.

La província d'Alacant és una de les zones de la Comunitat Valenciana amb major activitat sísmica per les diferents falles sismogénicas que travessen el territori, especialment actives les de Crevillent i el Sota Segura. No obstant això, també és habitual que es produïsquen aquests moviments des de l'interior de l'escorça terrestre en altres àrees alacantines més muntanyenques com és l'entorn d'Alcoi.

Ubicación del terremoto de Ibi
Ubicación del terratrémol d'Ibi

De moment, el telèfon d'Emergències 112 de la Comunitat Valenciana no ha rebut cap trucada relacionada amb aquest succés, segons ha indicat el Centre de Coordinació d'Emergències a través de les seues xarxes socials. A més, aquest servei també ha confirmat que no hi ha cap víctima ni danys materials com a conseqüència dels tremolors esdevinguts en la vesprada d'aquest diumenge a Ibi.

L'eixam també s'ha pogut sentir en altres punts de la zona com les localitats pròximes d'Onil, Castalla i Banyeres de Mariola, on també s'han reportat moviments sísmics pròxims als 3 graus. En este sentit, tant el Centre d'Emergències com l'Institut Geogràfic Nacional continuen pendents de l'evolució de les possibles repliques d'este terratrémol, així com de l'estudi de la zona per a pronosticar possibles tremolors en les pròximes hores.

Destacats