Sis detinguts per venda il·lícita de garrofes a la Ribera Alta

Guardar

Garrofes intervingudes per la Guàrdia Civil
Garrofes intervingudes per la Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut entre els mesos d'agost i octubre a sis persones en les més de 200 inspeccions realitzades en magatzems de garrofes en municipis de la comarca valenciana de la Ribera Alta per a comprovar la venda il·lícita d'aquest producte.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, l'actuació de l'equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sueca s'emmarca en l'operació 'Arjeva', que s'ha tancat amb la detenció d'eixes sis persones i la investigació a altres 38 més pels delictes d'apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Els investigadors han intervingut més de 51.000 quilograms de garrofes obtingudes de manera il·lícita i més de 38.500 euros en metàl·lic. Les més de 200 inspeccions s'han realitzat en magatzems de garrofes de les localitats d'Alfarp, Llombai, Montroi, Real i Montserrat.

Els agents van localitzar més de 100 documents d'acompanyament i traçabilitat agrària suposadament falsejats, amb la intenció dels venedors d'introduir el producte sense que els propietaris dels magatzems s'adonaren.

Durant la investigació, els agents van detenir el passat 9 de setembre a Llombai a un home de 40 anys, amb un requeriment per part del Jutjat penal número 13 de València, per al seu immediat ingrés a la presó i el 5 d'octubre, en el mateix municipi, a un altre home de 41 anys per apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Les últimes detencions es van produir en la localitat d'Almussafes, el 3 i l'11 de novembre de dos homes de 40 anys i dues dones de 36 i 41 anys pels delictes d'apropiació indeguda, furt i falsedat documental. Els 38 investigats tenen entre 17 i 60 anys.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Picassent números 1, 2, 3 i el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Carlet número 1.

Arxivat a:

Destacats