Set persones detingudes per robar 52.000 kg de garrofes en localitats valencianes

El robatori estava valorat en més de 54.000 euros

Guardar

Robatori de garrofes - Guàrdia Civil
Robatori de garrofes - Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a set persones, i una altra està sent investigada, per una suposada apropiació indeguda de més de 52.000 kg de garrofes, que estava valorat en més de 54.000 euros. Els fets han ocorregut en diverses localitats valencianes, com són Tous, Montserrat, Benaguasil i Vilamarxant.

La Guàrdia Civil, en la seua labor d'inspecció i investigació, va localitzar la falsificació de 106 documents de traçabilitat que acompanyaven als 52.245 quilograms de garrofes d'origen il·lícit. De fet, els agents van comprovar que els documents havien sigut falsificats amb les dades del propietari de les explotacions agrícoles, un dels quals va reconéixer que feia uns anys va autoritzar els detinguts a recollir la garrofa del seu terreny, amb motiu de la neteja del camp, i no va tornar des de llavors a autoritzar més recollides.

Un any més, la Guàrdia Civil col·labora amb la Policia Nacional amb l'objectiu d'evitar robatoris als camps valencians. En aquest cas, i a causa de l'increment del preu en el mercat durant les últimes temporades, el producte triat ha sigut la garrofa.

Els detinguts, en aquesta ocasió, són set homes, de nacionalitat espanyola, d'edats compreses entre els 22 i els 55 anys. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Picassent, número 1 d'Alzira i número 5 i 3 de Llíria, i en la investigació han col·laborat unitats de la Guàrdia Civil de Sueca i Llíria i la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana.

Destacats