Retiren un eixam d'abelles del centre de salut d'Utiel

L'eixam d'abelles estava situat sobre la porta d'urgències del centre de salut d'Utiel

Guardar

Eixam d'abelles. Foto de Karl Callwood en Unsplash
Eixam d'abelles. Foto de Karl Callwood en Unsplash

En una operació que ha generat gran expectació, efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han hagut de retirar un eixam d'abelles que es trobava en el centre de salut d'Utiel. L'eixam estava situat en la teulada de l'edifici, just sobre la porta d'urgències, la qual cosa suposava un risc per als usuaris del centre.

L'avís va ser rebut a les 14.42 hores d'aquest dissabte, i ràpidament es van mobilitzar bombers i un sergent del parc de Requena, segons han informat fonts del propi Consorci Provincial de Bombers.

Els bombers van procedir a retirar parcialment l'eixam, deixant una caixa perquè les abelles pogueren accedir a ella durant la resta del dia. Aquesta mesura va permetre mantindre fora de perill als usuaris del centre de salut mentre es duia a terme l'operació.

Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València retiren un eixam d'abelles que es trobava en el centre de salut d'Utiel
Efectius del Consorci Provincial de Bombers de València retiren un eixam d'abelles que es trobava en el centre de salut d'Utiel

Durant el temps que va durar la intervenció, es va abalisar la zona i es va restringir l'accés a la porta d'urgències només per a ambulàncies. Els vianants van ser desviats per una altra entrada com a mesura de precaució.

Les dotacions de bombers van tornar al centre de salut al voltant de les 21.00 hores, moment en el qual van comprovar que l'eixam s'havia introduït completament en la caixa de recollida. Posteriorment, la caixa va ser entregada a un apicultor local.

L'operació ha sigut tot un èxit i ha permés garantir la seguretat dels usuaris del centre de salut. A més, ha generat gran atenció per part dels residents d'Utiel, els qui han seguit de prop les labors dels bombers i la curiosa tasca de recollir a les abelles.

Un final feliç per a aquest eixam d'abelles que ara podrà ser cuidat per un apicultor expert.

Destacats